Tulta päin!

28.07.2017 - 06:05 Mikko Perttunen
Matias Järvinen oli leirillä viidellä kertaa.

Länsi-Suomen Pelastusalan liiton Pisara 2017 -nuorisoleirille Kokemäellä osallistui viime viikolla tuhatkunta nuorta.
Määrä on pysynyt suunnilleen samoissa luvuissa jo usean vuoden ajan. Noin neljän vuoden välein järjestetään kansallinen leiri, muutoin vuosittaiset leirit järjestetään alueen sisäisesti. (..)

Vampulan VPK:sta leirille olivat saapuneet muun muassa kymmenvuotiaat Markus ja Miska Heinonen sekä yhdeksänvuotias Joonas Gustafsson. Palokuntanuorten ohjelmassa oli kierrellä leirialueella katselemassa hieman vanhempien palokuntalaisten toimintaa haastavammilla rasteilla.
–Ollaan käyty vähän joka puolella. Parasta täällä on uudet ystävät, vanhat ystävät ja harjoittelu, Markus kertoo.
Kaikki kolme nostavatkin esiin juuri harjoitusten merkityksen palokuntatoiminnassa, vaikka leiriltä löytyy myös muuta tekemistä muun muassa erilaisten pelien ja diskon muodossa. /(..)

Huittisten VPK:n Matias Järvinen aloitti palokuntaharrastuksen vuonna 2013.
–En tiedä kyllä tätä monipuolisempaa harrastusta. Parasta ovat kaverit ja kaikki toiminta. Ei vain istuta ja pelata jotain pelejä, vaan tehdään oikeasti jotain käsillä, hän selittää.
Järvinen lopetti aikanaan palokuntatoiminnan hetkeksi muiden harrastusten vuoksi, mutta palasi kuitenkin takaisin. Tiedotuspäällikkö Marko Hurulan mielestä juuri joustavuus on yksi palokuntaharrastuksen kilpailuvalteista. Tilaa ja aikaa annetaan myös nuoren muille kiinnostuksen kohteille.
–Nuorta ei laiteta hyllylle, vaikka joka kerta ei ehtisikään harjoituksiin, Hurula selittää.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan 26.7. Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.

Tilaa lehti täältä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.