Mielekästä tekemistä ja paikka, missä oleilla

28.06.2018 - 05:19 Marja-Liisa Hakanen
–Me olemme vain yhteistyön alkuunpanijoita. Toimintaa nuorten hyväksi ovat tervetulleita ideoimaan kaikki kiinnostuneet, sanovat vartija Satu Lindroth (oik.) ja Pasi Isokallio sekä nuoriso-ohjaaja Kari Rissanen sekä etsivä nuorisotyöntekijä Ida Mielonmäki

Huittisten keskustassa oleva Nuorisoklubi on ahkerassa käytössä. Ennätysiltana siellä on ollut jopa 130 nuorta. Viime vuoden kävijäkeskiarvo oli 60 nuorta, määrässä ovat mukana myös kaikkein hiljaisimmat illat.

Enemmänkin nuoret haluaisivat tilaansa käyttää, mutta koska se on myös kerhotoiminnan käytössä, ei aukioloaikoja ole ollut mahdollisuutta lisätä. Ja silloin kun Nuorisoklubilla ei voi olla, nuoret viettävät aikaansa esimerkiksi kaupoissa.

–Siitä syntyy ongelmia, muun muassa roskaamista ja metelöintiä, jonka muut asiakkaat kokevat häiritsevänä, Huittisten Vartioimisliikkeessä vartijana työskentelevä Satu Lindroth kertoo.

Lindrothin mukaan nuoret juttelevat vartijoille hyvin avoimesti ongelmistaan. Se sai hänet miettimään, mitä nuorten hyväksi voitaisiin tehdä.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.