Aito avautuu syyskuussa

28.06.2017 - 06:12 Minna Karru
Vastarakennettu Aito-ravintola sijaitsee Huittisten linja-autoasemaa vastapäätä. Keittiö- ja ravintolapäällikkö Marja Kynnysmaan (vas.) vetämän ruokapalvelun lisäksi Sortson huittislaistoimintaan liittyy hoivaesimies Elina Javanainen.

Huittisten ravintolamaailma täydentyy syyskuun ensimmäisenä päivänä Aito-ravintolalla.
–Huittisten hulluna yönä ja Facebookissa järjestetyssä nimikisassa voiton vieneen nimen mukaisesti uskomme paikallisiin makuihin. Mahdollisuuksien mukaan hankimme esikäsitellyt raaka-aineet lähiseutujen tuottajilta. Osan tuottajista tunnen jo etukäteen, ja muut voivat ottaa yhteyttä ja kertoa mitä heillä on tarjolla, sanoo köyliöläinen keittiö- ja ravintolapäällikkö Marja Kynnysmaa.

Aito on Sortso osuuskunnan ensimmäinen kiinteä ravintolatila. Linja-autoasemaa vastapäätä nousseessa esteettömässä rakennuksessa on sata istumapaikkaa. Kolmekymmentä paikoista on tilassa, joka on liikkuvalla väliseinällä erotettavissa kabinetiksi.
–Tämänhetkisen suunnitelman mukaan ravintola on avoinna aamuvarhaisesta iltapäivään sunnuntaita lukuun ottamatta. Seisovasta pöydästä koottavan lounaan lisäksi tarjolla on ruoka-annoksia. A-oikeudet ovat haussa. Yhtenä päivänä viikossa ovet ovat auki iltaa myöden, köyliöläinen Kynnysmaa kertoo.
–On myös mietitty, että noin kerran kuussa olisi ohjelmallinen ilta.
Henkilöstöä Aitoon on tulossa 4–5.
–Ravintolassa on myös mahdollisuus järjestää juhlia ja muita tilaisuuksia. Tarjoamme lisäksi pitopalvelua Aito keittiö -nimellä, hän jatkaa.
–Ja vaikka ravintola sijaitsee seniorikerrostalon naapurissa, ravintola on kaikille avoin, Kynnysmaa korostaa.

Sortso osuuskunta tuo Huittisiin ja lähiseudulle myös avustus-, hoivapalveluita, joita koordinoi huittislainen hoivaesimies Elina Javanainen. Myös siivous kuuluu tarjontaan.
–Vampulan ja Säkylän rajan tuntumassa asuva siivouspuolen alue- ja myyntivastaava Marju Nikkari oli ensimmäinen täkäläinen Sortson palkkalistoilla, Hän on työskennellyt jo kolmen vuoden ajan Huittisissa ja vastannut erityisesti yritys- ja kotisiivouksista, Javanainen kertoo.
Tähän mennessä Huittisten seudulle on palkattu myös yksi henkilökohtainen avustaja. Lisää avustajia on haussa, sekä niitä jotka pystyvät tuottamaan asiointi-, siivous- ja pihatyöpalveluita.
–Myöhemmin tänä vuonna on tarjolla työtä esimerkiksi lähihoitajille, joiden työsarkaa tulevat olemaan muun muassa kotipalvelu, omaishoidon tuki- ja sijaispalvelut sekä päivätoiminta. Nämä toiminnot käynnistyvät alkusyksyn aikana.
–Avustus- ja hoivapalvelut toimivat kunnan myöntämillä palveluseteleillä tai maksusitoumuksilla. Myös itsemaksavat asiakkaat ovat tervetulleita.
Viimeiset neljä vuotta Loimaan kaupungilla päivätoiminnan ohjaajana työskennellyt Javanainen kertoo, että ravintolan kabinettitilassa pyöritettävä päivätoiminta tarjoaisi virikkeitä, seuraa ja ruokaa jokaisena arkipäivänä aamusta iltapäivään.
–Se toiminta mahdollistaisi esimerkiksi vapaapäiviä omaishoitajille, Javanainen sanoo.
 

 

 

Sortso Osuuskunta
Yhteiskunnallinen yritys, joka sijoittaa taloudellisen tuloksen ylijjäämän uusien työpaikkojen uomiseen
Toimii yhteistyössä kuntien kanssa maksusitoumus- ja palveluseteliperiaatteella
Tuottaa henkilökohtaisen avun, kotihoidon, kotisairaanhoidon, lastenhoidon ja kodinhoidon palveluja
Toiminut vuodesta 2004
Espoolainen osuuskunta toimii Huittisten lisäksi pääkaupunkiseudulla sekä Kokkolan ja Forssan seudulla

 

Elina Javanainen ja Marja Kynnysmaa
Köyliöläissyntyisiä
Kynnysmaa asuu edelleen Köyliössä, Javanainen Huittisissa
Javanaisella lähihoitajan ja sosionomin koulutukset, tehnyt hoitajan töitä parikymmentä vuotta, muun muassa Kaarirannassa ja  Huittisten kaupungin kotihoidossa, viimeksi ollut päivätoiminnan ohjaaja Loimaan kaupungilla
Kynnysmaa tehnyt työtä erityisesti ruuan parissa, ensimmäinen työpaikka Huovinrinteen varuskunnan miehistöruokalassa, pyörittänyt pitopalvelua omalla toiminimellä, tehnyt myös myyjän töitä Säkylän ja naapuruston Alkoissa, myös Huittisissa

 

 

 

Lue 28.6. Lauttakylä-lehden muut jutut verkossa.
Tilaa Lauttakylä-lehti täältä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.