Siru auttaa tunnistamisessa

28.03.2019 - 05:32 Janika Ihanamäki
Boris otti tunnistussirun vastaan rauhallisesti Annulii Koposelta (oik.), Jelena Kälvijäinen avusti. –Hyvä, kun on tällainen rauhallinen tapahtumapaikka, Kälvijäinen sanoi.

Vaikka lemmikistäänpitäisi miten hyvin huolta, on mahdollista, että se karkaa. Tai se voidaan varastaa.

Lemmikkieläimen tunnistaminen ulkonäön perusteella voi olla hankalaa. Rekisteröity mikrosiru auttaa tunnistamaan löytöeläimen ja sen omistajaan, silloin kadonnut löytää kotiin.

–Ensin tarkistan, että sirua ei ennestään ole. Pidä kissaa kiinni niskasta, ja takapäästä, vain tarvittaessa tiukemmin. Sanon, kun pistän, se on kuin rokotus. Miljoona Mikrosirua -projektin siruttaja Annulii Koponen ohjasi. (..)

Huittisissa AniMatZoon tiloissa järjestetyssä Miljoona Mikrosirua -tapahtumassa sirutettiin ja rekisteröitiin 25 lemmikkiä, 22 kissaa ja kolme koiraa.

–Rekisteröity ja sirutettu eläin ei jää löytökotiin ”pyörimään”. Erityisesti kissojen kohdalla voidaan erottaa karkurit villiintyneiden yksilöiden joukosta, Annulii Koponen sanoi.

–Löytöeläintoiminta on kunnille lakisääteistä. Lemmikkien rekisteröinti sirulla säästää myös löytöeläintoiminnan kustannuksissa kunnille ja lemmikkien omistajille. Lemmikin katoamisen tai varkauden voi myös ilmoittaa rekisteriin.

 

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.