Possupitäjä pian historiaa?

27.12.2018 - 09:03 Mikko Perttunen
Hannu ja Ritva Torpon sikalassa possut ovat nyt vuokralla.

Lihantuotannon kannattamattomuus on ajanut monen sikatilallisen umpikujaan. Suomen Sikayrittäjien mukaan joka kymmenes sikatila lopettaa tänä vuonna. Huittisissakin pudotus on ollut huimaa: kun vuonna 2010 siallisten tilojen määrä oli 98 kappaletta, oli määrä vuonna 2013 pudonnut jo 79:ään. Tämän vuoden huhtikuussa tiloja oli enää 48 kappaletta.

Yksikkökoot ovat kasvaneet, eikä pudotus sikojen määrän suhteen ole aivan niin dramaattinen, mutta siinäkin puhutaan valtavasta vähennyksestä. Kahdeksassa vuodessa huittislaisten possujen määrä on pudonnut yli 80 000:sta noin 55 000:een.

Ritva ja Hannu Torpo pitivät Jokisivulla sikalaa yli 25 vuotta, mutta pari vuotta sitten heillekin piisasi. Ritvan vanhempien 70-luvun puolivälissä rakentama sikala on nyt vuokrattu ulkopuoliselle, ja Torpot ainoastaan viljelevät, kun aiemmin kaikki peltoviljelmät päätyivät rehuksi possuille.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä,
joka ilmestyy poikkeuksellisesti vain digilehtenä.
Lehti on luettavissa 28.12. viimeistään iltapäiväkahdelta täällä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.