Ministeri Kiuru Huittisissa: "Voisitte vähän enemmänkin lenksuttaa henkseleitä"

27.11.2019 - 05:16 Mikko Perttunen
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru tapasi kaupunginhallituksen ja kävi terveyskeskuksessa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru vieraili maanantaina Huittisissa sote-teemaisesti. Ministeri tapasi kaupunginhallituksen ja kävi terveyskeskuksessa tutustumassa muun muassauudistettuun vastaanottotoimintaan.

Huittisissa toteutettu avosairaanhoidon kehittämisprojekti on malliesimerkki siitä, mitä sote-uudistukselta toivotaan laajemmaltikin: asiakkaat pääsevät nopeasti oikeanlaiseen hoitoon, ja palvelun painopistettä on siirretty perustasolle ja ehkäisevään toimintaan.

–Hauskaa, että sekä täällä Huittisissa että Tuusulassa on jo tehty sitä hallituksen kaavailemaa tulevaisuuden sotekeskusta, Kiuru kehuu.

Huittisten palvelukonsepti on herättänyt muissa kunnissa niin paljon kiinnostusta, että innokkaimpia vierailijoita on melkein saanut työntää ovesta ulos, jotta varsinainen terveyskeskustyö saadaan hoidettua. Kiurukin vihjailee, että konseptia voisi käyttää esimerkkinä laajemminkin.

–Voisitte oikeastaan vähän enemmänkin lenksuttaa henkseleitä tämän asian vuoksi, hän Kiuru sanoo. (..)

Kiuru kuitenkin muistuttaa, että ihmisiä ei lopulta kiinnosta, kuka asiat hoitaa, vaan se, että asiat toimivat. Tästä syystä itse rakenneuudistusta merkityksellisemmäksi nousee palveluiden sisältöuudistus, ja juuri tämä puoli näyttää Huittisissa tällä hetkellä melkoisen hyvältä.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 48 (27.11.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
27. marraskuu 2019 - 20:38Nimimerkki: Hoitoon?
No ei kyllä terveyskeskus toimi. Hoitoon ei pääse edes perheen pienimmät, koska aikoja ei saa.Yksityiset tietty saa rahaa tämän ansiosta.
28. marraskuu 2019 - 9:25Nimimerkki: ei toimi
kaksi viikkoa sitten yritin saada aikaa lääkärin vastaanotolle, pitkän odottelun jälkeen hoitaja vastasi , että tänä vuonna ei ole enää antaa aikoja. Hän ohjeisti kääntymään yksityiselle puolelle.lauttakylä

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.