Riikka Peippo elinvoimajohtajaksi Huittisiin

27.11.2017 - 18:58 Minna Karru
Riikka Peippo siirtyy Huittisiin Auranmaan Yristyspalveluiden elinkeinoasiantuntijan paikalta.

Huittisten kaupunginhallitus valitsi uuteen elinvoimajohtajan virkaan tradenomi Riikka Peipon Yläneeltä.

Päätös on äänestyksen tulos.
Suljetussa lippuäänestyksessä Peippo sai viisi ääntä ja huittislainen KTK Mika Stenfors kaksi ääntä. Liiketalouden ylempi amk, insinööri amk Pasi Rännäli Kokemäeltä sai yhden äänen, samoin insinööri (amk) Antti Aaltonen Forssasta.

Ennen suljettua lippuäänestystä Tinja Tähtinen (kok) esitti Jani Kiurun (kok) kannattamana, että virkavaalia ei suoriteta vaan hakuprosessia jatketaan.
Äänestyksessä asian käsittelyn jatkamista kokouksessa kannattivat keskustan Martin Ylikännö, Aimo Lepistö, (virkaa hakeneen, siksi esteellisen Aulikki Kuisman tilalla asiaa käsitellyt) Soile-Mari Vahela, Helena Manninen sekä Aila Hänninen (sd). Tinja Tähtisen esitystä kannattivat Tähtinen, Kiuru, Reijo Lintunen (vas.) ja Simo Riuttamäki (ps.)
Äänin 5 - 4 asiankäsittelyä päätettiin jatkaa.

Tämän jälkeen Tähtinen esitti Kiurun kannattamana, että elinvoimajohtajaksi valitaan Mika Stenfors. Riuttamäki esitti valittavaksi Pasi Rännäliä.

Asian käsittelyyn mahtui lisäksi 45 minuutin mittainen neuvottelutauko.

 

Uutista täydennetty klo 19.10 ja kuva lisätty 28.11.

KOMMENTIT
28. marraskuu 2017 - 5:44Kepu rules
Tyrmistyttävää huittislaista politiikkaa. Valitaan kovalla kiireellä hakija, jolla huonoin koulutus. Keskustaa pelotti uudet kovat hakijat. Piti runnoa asia läpi uusia hakijoita edes haastattelematta. Vielä loppuviikolla Peipolla ja muilla ei ollut tarpeeksi mm. johtajakokemusta ym. Valitsivat siis ulkopaikkakuntalaisen, pienen kunnan yritysneuvojan. Tämä valinta ei paranna Huittisten elinvoimaa. Minäkin valitsen nyt ulkopaikkakunnalta ostamisen.
28. marraskuu 2017 - 11:36Hakija
Hakuaika päättyi perjantaina ja maanantaina oli jo uusi elinvoimajohtaja. Uusien hakijoiden olisi toivonut saavan tasapuolisen kohtelun ja pääsevän kaupunginhallituksen haastatteluun.
28. marraskuu 2017 - 15:44Ällistynyt
Samaa tää porukalla ihmetellään, kiire, ei haastatteluja. Ohitetaan oman paikkakunnan takuulla yritysmaailman ja Huittisten asiat tunteva henkilö ja otetaan kokematon tällaiseen tärkeään virkaan!!
28. marraskuu 2017 - 15:46Jukka Kivimäki
Siivusta seurattuna erikoinen episodi. Ensin haetaan kalliilla ilmoittelulla hakijoita. Haastatellaan ensimmäiset hakijat ja maksetaan konsulttifirmalle haastattelusta. Sen jälkeen yksimielisesti todetaan, että ei ole tarpeeksi hyviä eka kierroksen hakijat. Laitetaan virka uudestaan hakuun. Uusia ei haastatella eikä testata lainkaan. Valinta tehdään sitten kuitenkin ensimmäisen kierroksen hakijasta. Ainakin rahaa paloi. Mutta sehän tulee meiltä veronmaksajilta. Toivottavasti valinta kaikesta huolimatta oli onnistunut. Puolitoista vuotta on elinkeinoasiat olleet Huittisissa mielestäni tuuliajolla. Saadaan kai sentään uusi veronmaksaja kaupunkiimme?
28. marraskuu 2017 - 20:44Piirikunnalliset
Huittisten kaupunki onnistui houkuttelemaan monikymmenpäisen joukon hakijoita (42+15), joista 39:llä oli yliopistossa suoritettu maisterin tai tohtorin tutkinto. Rekrytointiprosesessin luonteesta omaa tarinaansa kertoo se fakta, että kukaan näistä maisterin tutkinnon suorittaneesta EI ollut edes siinä määrin tehtävään sopiva, että olisi tullut nostetuksi vaalissa edes ehdolle?! Annettinkohan kansainväliselle työkokemukselle, kielitaidolle ja siten eurooppalaiselle alueiden väliselle yhteistyölle edes ajatusta? Kylmää on tulevaisuudessa Suomen maaseutujen kyyti jos voimavarat rekrytoidaan riittävän tutuista,matalimman koulutuksen saaneista kandidaateista.
29. marraskuu 2017 - 8:54Nimimerkki: Pettynyt
Huittinen odottaa ihmeidentekijää ja silti valitaan poliittisin perustein. Ei ainakaan pätevin koulutuksen tai kokemuksen mukaan valittu, säälittävää touhua.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.