Seutukunnan palopäällikön virka ehdotetaan täytettäväksi

27.11.2015 - 12:27 Matti Laine

Kaakkois-Satakunnan aluepalopäällikön virkaa ehdotetaan täytettäväksi. Vuosien ajan virkaa on hoitanut Rauman aluepalopäällikkö. Virka täytettäisiin määräaikai-sesti vuoden 2019 loppuun saakka.
Viran täyttäminen on odottanut mm. kuntarakenteen muutoksia, joita ei nyt ole näköpiirissä. Nykyinen järjestelmä on johtanut aluepalopäälliköiden ylityöllisyyteen, eikä se ole muutenkaan toiminut odotetusti. 

-Kesälomien aikaan kaksi maakunnan aluepalopäällikköä on ollut lomilla ja koko maakunta on jäänyt yhden aluepalopäällikön varaan, kertoo Satakunnan pelastusjohtaja Pekka Tähtinen.
Lähivuosina pelastuslaitos uudistetaan monin tavoin, joten kaikki resurssit ovat tarpeen. Pelastuslaitoksen johtokunta käsittelee asiaa tiistaina. Koska virka on olemassa, niin tarvitaan vain täyttölupa, jonka jälkeen päästäisiin valitsemaan viranhaltijaa.

Tähtinen arvio, että puolet aluepalopäällikön töistä olisi maakunnallisia ja puolet alueellisia. Joka tapauksessa resurssien lisäys olisi merkittävä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.