Nopeusrajoitukset talviaikaan

27.10.2016 - 09:33 Sari Mäkelä

Talven ja pimeänajan vuoksi lasketaan maanteiden nopeusrajoituksia Satakun-nassa tänään ja huomenna. Satakunnassa muutos koskee 362 kilometriä.
Näin halutaan vähentää onnettomuusriskiä, joka muuten kohoaisi pimeällä kaksinkertaiseksi ja liukkaalla kelillä moninkertaiseksi verrattuna päivänvalossa ja hyvissä keliolosuhteissa ajamiseen.
Moottoriteillä korkein sallittu talvinopeus on 100 km/h ja pääosalla muita maanteitä 80 km/h. Sadan kilometrin nopeusrajoitus säilyy myös osalla maanteistä, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella. Huonolla kelillä kannattaa ajaa talvirajoitustakin hitaammin.
Talvirajoitusten ansiosta koko maassa säästyy arviolta 15 ihmishenkeä ja 50 jää loukkaantumatta. Alennetuista rajoituksista on muutakin hyötyä. Polttoaineen kulutus laskee ja päästöt vähenevät, rengasmelu pienenee ja päällysteen ku-luminen vähenee.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.