Huittislaiskoulutus samk-haun vetovoimaisin

27.09.2016 - 11:07 Minna Karru
Edellisen kerran liiketalouden aikuis- eli monimuoto-opinnot alkoivat Huittisissa elo-syyskuun vaihteessa. Alun kaksi orientoitumispäivää ovat ainoa kerta, kun opiskelijat ovat yhtä aikaa paikalla samassa luokkahuoneessa. (Kuva: Antti Salminen)

Satakunnan ammattikorkeakoulun Huittisten yksikössä tarjolla olevia liiketalouden monimuotokoulutuksen aloituspaikkoja tavoitteli lähes 400 hakijaa. Kaikkiaan samk-koulutuksiin tuli syksyn yhteishaussa hakemuksia noin 800.

Liiketalouden monimuotokoulutuksen 55 aloittajaa valitaan ensimmäistä kertaa verkossa toteutettavan valintakurssin avulla. Uudella valintatavalla mitataan erityisesti hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.
−Kokemukset ovat olleet niin myönteisiä, että tätä käytäntöä jatketaan ensi vuonna, kertoo osaamisaluejohtaja Timo Mattila.
−Hakijan ei tarvitse opetella ulkoa tietoja vain valintakoetta varten, vaan hän saa suoraan kurssilla suoritetun opintojakson tradenomin tutkintoonsa. Samalla selviää millaista opiskelu verkossa on ja miten opetus Huittisissa järjestetään koko tutkinnon osalta, Mattila toteaa.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.