Maatalousperinteen vaalimista jo 10:nnen kerran

27.08.2016 - 16:20 Antti Salminen
Yrjö Inkinen (oik.) näyttää, miten pärehöylä toimii. Valmiit päreet ottaa vastaan Mikko Myllymäki.

Rekolan pellolla Huittisten Kaharilassa nähtiin lauantaina jo kymmenennen kerran vanhoja traktoreita, mopoja, moottoripyöriä, maamoottoreita ja työnäytöksiä. Ajat ovat muuttuneet maaseudulla ja maataloudessa 1950–1960-luvuilta, mutta vanhan perinteen vaaliminen elää vahvana.
Yleisöä oli paikalla satamäärin, ja lopullinen kävijämäärä laskettaneen nelinumeroisin luvuin.
Tapahtuman järjestäneen Huittisten Wanhat Konneet -yhdistyksen puheenjohtajan Erkki Jokisen mukaan kahta samanlaista perinnepäivää viimeisen vuosikym-menen aikana ei ole järjestetty.
–Joka vuosi pidämme erilaisia työnäytöksiä ja teemme työtä eri tavalla ja eri tyyleillä. Esimerkiksi paanunveistoa ei ole ollut ennen. Mutta peltotöissä paino ilman muuta on, koska olemme pellolla, Jokinen naurahtaa.
Tapahtuman avasi Huittisten soittokunta ja ohjelmalavalle nousivat myös muun muassa kansalaisopiston tanhuajat ja vikeltäjät eli hevosen selässä akrobatiatemppuja esittäneet nuoret.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.