Nyt tähdätään tunnetuksi

27.03.2019 - 05:03 Pipsa Vatanen
-On tärkeää, että paikalliset viihtyvät, mutta se ei kuitenkaan houkuttele tänne uusia asukkaita ja heitäkin me tarvitsemme, Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa sanoo.

Otetaan ensin ne hyvät uutiset.

Huittislaiset itse ovat tyytyväisiä kaupunkiinsa ja pehmeisiin arvoihin eli turvallisuuteen, viihtyisyyteen sekä keskustan ilmapiiriin ja fiilikseen.

–Me huittislaiset arvostamme kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelujamme korkealle. Ne taas ovat todella huonosti tunnettuja muiden suurempien kaupunkien asukkaiden silmissä. Meillä on vielä paljon tekemistä imagon rakentamisessa ja markkinoinnissa, Huittisten kaupunginjohtaja ja seutukaupunkiverkoston puheenjohtaja Jyrki Peltomaa
toteaa.

Hän viittaa tuoreeseen seutukaupunkien vetovoimatutkimukseen, jossa kaupunkien vetovoimaa arvioitiin niin sanotuilla pehmeillä mittareilla. (..)

Se, missä reilun 10 000 asukkaan Huittinen pärjää, ovat niin sanotut kovat vetovoimatekijät. Ne liittyvät paikallistalouden kasvuun ja alueen yleiseen kehitykseen.

–Näitä ovat muun muassa työllisyys- ja koulutusmahdollisuudet, yritysten lukumäärä sekä kaupalliset palvelut. Tässä vertailussa sijoituimme seitsemännelle sijalle, kun seutukaupunkeja oli yhteensä 55.

Tutkimuksen mukaan hyvä maine on edellytys, joka mahdollistaa kehittymisen ja menestymisen. Maine ohjaa valintoja, joilla päätetään muiden muassa asuinpaikka, yrityksen sijainti tai investointi.

Peltomaan mukaan Huittinen tunnetaan erikoistuneesta elintarviketuotannostaan.

–Kaukanakin asuvat osaavat yhdistää ruoan tuotannon tänne. Autokaupat tiedetään sitten tässä vähän lähempänä. Ja hullusta miehestä tulee aina puhetta, missä tahansa liikkuukin.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
27. maaliskuu 2019 - 9:16Nimimerkki: olavi epäpyhä
Olen nyt oleillut näillä main puolisen vuotta, mutta mikä kumma, kun mikään noista edellä mainituista ei oikein tee minuun vaikutusta. Missä se kulttuuri oikein luuraa, autokauppa ja marketit eivät minulle riitä, ei hullu mieskään. Kylän raitti on täynnä tyhjiä ja tyhjeneviä liikehuoneustoja, pikkukaupat tipotiessään, ja kun muutama sata metriä lähtee marketeilta periferiaan päin, näky on luhistuvia tiloja, ehkä muutan pois...

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.