Toimintakeskuksessa olisi tekijöitä

27.02.2019 - 05:41 Minna Karru
Toimintakeskuksen keittiössä on aina osatyöllistetty toimintakeskuksen asiakkaita. Tällä hetkellä kokki Anne Saton kanssa keittiössä häärivät Mari Loisa (kuvassa) ja Tiia Mikkola. Molemmat heistä ovat aiemmin tehneet töitä koulujen keittiössä,

Ihminen haluaa olla tarpeellinen. Ihminen haluaa tuntea itsensä hyödylliseksi osaksi yhteiskuntaa. Ihminen haluaa olla osallinen. Sellainen on tahtotila myös huittislaisessa Jokirannan toimintakeskuksessa, jossa valtaosa asiakkaista on kehitysvammaisia. Tekijöitä olisi, ja tehtävääkin on, mutta ei ihan riittävästi.

–Avotyön haluajia on tällä hetkellä muutama enemmän kuin on avotyön paikkoja, sanoo ohjaaja- työvalmentaja Päivi Grundström. 

Avotyöntekijöitä on tällä hetkellä töissä 12. Yksityisellä puolella – esimerkiksi kaupassa ja kuljetusliikkeessä – heitä on viisi. Kaupungin tehtävissä – muun muassa keittiöissä – töitä tekee kuusi. Yksi työskentelee sekä kaupungilla että yksityisellä.

–Yksinkertaisia alihankintatöitä, joita tehdään täällä toimintakeskuksessa, pystyisimme tekemään nykyistä enemmänkin. Säännöllisiä yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä kolme. Satunnaisia työnteettäjiä on enemmän, kertoo vs. erityispalvelupäällikkö Katariina Ristimäki.

Hän on myös suunnitellut, että jatkossa toimintakeskuksesta voitaisiin lähteä ohjaajan ja muutaman asiakkaan kanssa tekemään työtä yhteistyökumppanin luokse.

–Esimakua saimme syksyllä, kun kävimme haravoimassa Rekikosken ratsastuskeskuksella. Se ”ryhmäkeikka” poiki myös yhden avotyön paikan, Ristimäki toteaa.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.