Huomio paloturvallisuuteen

26.11.2016 - 09:00 Sari Mäkelä
Viime vuonnakin ovet olivat auki Kärjenkujalla Päivä paloasemalla -tapahtuman merkeissä. Kuva: Marko Dahlman

Paloturvallisuusviikko alkaa tänään. Teemana ja tavoitteena on ”Et menetä mitään”. Päivä Paloasemalla -tapahtumissa tänään saa turvallisuustietoutta kädestä pitäen muun muassa Huittisissa Kärjenkuja 3:ssa ja Kiikan paloasemalla.
Suurin osa tulipaloista johtuu ihmisen omasta toiminnasta. Esimerkiksi liesipalojen syynä on ani harvoin itse liesi. Jos liesipalot saataisiin loppumaan, kotien tulipalot vähenisivät lähes kolmanneksella.
–Lieden käyttö on sukua ihmisten tavalle käyttää muitakin sähkölaitteita. Niitä käytetään paljon vastoin käyttöohjeita tai rikkinäisinä. Tulipalojen lisäksi vaarana ovat sähköiskut. Ne käyvät pahimmillaan hengen päälle kuten tulipalotkin, Suomen pelastusalan keskusjärjestön tiedotuspäällikkö Juha Hassila sanoo.
Viime vuonna syttyi 5 272 rakennuspaloa. Niistä 2 874 syttyi asuinrakennuksissa, 1 050 teollisuus-, toimisto- ja liikerakennuksissa, 114 opetusrakennuksissa ja 189 hoitoalan rakennuksissa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.