Joulu jokaiselle -keräys käynnistyi

26.11.2015 - 10:23 Matti Laine
Jaana ja Sisu Ortila noutivat pakettikortin ensimmäisten joukossa.

Joulu jokaiselle -keräys on käynnistynyt jo neljännen kerran Huittisissa. Kampanjassa kerätään joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Keräyksen järjestävät yhteistyössä kaupungin sosiaalitoimi, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Huittisten osasto ja Lauttakylä-lehti.

Keräykseen voit osallistua niin, että hakee Lauttakylä-lehdessä olevasta joulukuusesta pakettikortin ja hankkii lahjan kortissa mainitulle lapselle. Nimiä korteissa ei ole, vain ikä, sukupuoli ja mahdollinen toive. Lahjan voit myös itse tehdä tai se voi olla lahjakortti. Pääasia on, että lahja on uusi ja käyttämätön. Pakettikorttiin merkitään, mitä lahja sisältää. Lahja palautetaan Lauttakylä-lehteen viimeistään torstaina 10. joulukuuta klo 15 mennessä. MLL:n tontut pakkaavat paketit perhekunnittain ja toimittavat ne edelleen sosiaalitoimelle. Sosiaalitoimi vaihtaa pakettikorttien tilalle lasten nimillä varustetut kortit.

–Minussa tämä keräys herättää pelkästään myönteisiä ajatuksia. Kotiliedellä oli jo vuosikymmeniä sitten kummilapsi-keräys, jota tämä muistuttaa. Tämä on tunnelmaltaan erilainen kuin ruokakeräykset. Tämä on yksilöllisempi, sillä tässä huomioidaan lahjan saaja huomattavasti paremmin, sanoo sosiaalityön johtaja Sinikka Piranen.

–Lapsi on aina lapsi ja tämän keräyksen kautta saatu lahja voi pelastaa hänen joulunsa. Pakettikorteissa on myös lasten toiveita, joka helpottaa lahjojen antajia. Moni keräykseen osallistunut on iloinen siitä, että lahjat jäävät Huittisiin ja he luottavat siihen, että paketit menevät näin suoraan perille, sanovat Helena Kaitanen ja Tea Mäkitalo.

Tänään lehden toimistossa on tarjolla myös kahvia, pullaa ja opastusta digilehden käyttöön. 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.