"Ainokoti soveltuu paremmin vuoropäiväkodiksi"

26.10.2018 - 10:53 Satu Ojala
Ainokoti on kaupungin omistama, jossa Attendo tarjoaa asumis-, hoiva- ja kuntouspalveluita dementoituneille ja ikääntyneille henkilöille. Attendolle valmistuvat uudet tilat helmikuussa Hein-Erkkilään.

Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa esittää kaupunginhallitukselle, että maaliskuussa vapautuvasta Ainokodista tehdään tilat vuoropäivähoidolle.
Ainokodista on kiinnostunut myös perusturva, joka keskittäisi sinne vanhusten ohjaus- ja neuvontapalvelut.
Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta on patistanut Huittisten kaupunkia jo useampaan otteeseen laittamaan kuntoon vuoropäivähoidon tilakysymykset. Tilat on oltava kunnossa ensi vuoden heinäkuun loppuun mennessä. Nyt vuoropäivähoito toimii vanhassa vanhainkodissa, jossa tilat eivät vastaa nykyisiä vaatimuksia.
Peltomaa ymmärtää myös perusturvan tarpeet, mutta kaikille ikäkeskukseen siirrettäväksi oleville toiminnoille on jo tilat olemassa. Parhaillaan tehdään terveyskeskukseen perhekeskusta, jonne siirtyy osa perusturvan henkilökunnasta. Näin heiltä kaupungintalolta vapautuviin tiloihin voidaan siirtää Kaarirannassa kahdessa asunnossa olevat toimistot. Ara edellyttää, että Kaarirannassa olevat vanhuspalvelujen toimistot vapautetaan ensi vuoden aikana asumiskäyttöön. Muussa tapauksessa kaupunki joutuu maksamaan Aralta saamansa avustuksen takaisin.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.