Mahdollisuus vaikuttaa

26.10.2016 - 00:26 Marja-Liisa Hakanen

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen siirtyy kunnilta maakunnille vuonna 2019. Satakunnassa se merkitsee 18 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä eri-koissairaanhoidon sulauttamista yhteen ja palvelujen tuottamista palvelut yli 200 000 asukkaalle.
Uudistus on niin suuri, että tavallisen kuntalaisen on vaikea ymmärtää, mistä oi-kein on kysymys. Tietoa sote-uudistuksen etenemisestä tarvitaan siis paljon ja jat-kuvasti.
Meillä Satakunnassa Satasote-organisaatio onkin tiedottanut hyvin aktiivisesti ja haluaa aidosti saada kuntalaiset mukaan muutostyöhön. Ensi viikolla on Huittisten vuoro saada Satasote-tapahtuma paikkakunnalle. Sen teema, ”tulla kuulluksi ja kohdatuksi”, on hyvä lähtökohta: kuntalaiset saavat kertoa muutosta luotsaaville, miten sosiaali- ja terveyspalvelut meillä nyt toimivat, mitä ongelmia mahdollisesti on ja mitä he toivovat tulevaisuudelta.
Kannattaa siis lähteä ensi viikon keskiviikkona kaupungintalolle tapaamaan Sa-tasote-väkeä ja oman kaupungin sote-ammattilaisia sekä kyselemään, kuuntelemaan ja saamaan tietoa. Me kaikki käytämme sosiaali- ja terveyspalveluja, joten nyt on tärkeää tuoda julki mahdollisimman paljon mieltä askarruttavia asioita ja evästää Satasoten organisaatiota.
Sote-uudistuksen tavoitteena on tehostaa sote-palvelujen tuottamista ja saada kustannuksia kuriin. Tärkeintä on kuitenkin se, että näitä palveluja on kunnissa muutoksen jälkeenkin riittävästi saatavilla.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.