Kiikan kirkon huoltorakennukseen rakennetaan työntekijöille sosiaalitilat ja yleisölle sisävessa

26.06.2019 - 05:26 Pipsa Vatanen
Kattorakenteet on tehty loveamalla eli perinteinen käsityön jälki näkyy katossa, mutta nauloja ei juurikaan.

Kiikan kirkon huoltorakennuksen korjaus- ja laajennusurakka on alkanut. Noin 80 neliön kokoinen rakennus kunnostetaan perusteellisesti.

–Rakennuksen toisessa päässä olevaan ruumishuoneeseen tehdään pientä pintaremonttia. Toiseen päähän rakennusta rakennetaan kausityöntekijöille uudet sosiaalitilat, asianmukainen yleisö-wc sekä laajennetaan varastoa, Sastamalan seurakunnan kiinteistöpäällikkö Jouko Lundén kertoo.

Elämää ja kuolemaa nähnyt huoltorakennus on maakuntamuseon suojeluksessa. Lundénin mukaan rakennus on ollut jo pitkään huonossa kunnossa. Todennäköisesti olisi ollut halvempaa purkaa vanha ja rakentaa uusi tilalle.

–Korjausurakkaan ryhdyttiin, koska kyseessä on suojeltu rakennus. (..)

Rakennusmestari Juha Kauppila arvioi, että urakka saadaan valmiiksi syys–lokakuun tienoilla.(..)

–Nyt työt etenevät niin, että kun laajennusosa nousee harjakorkeuteen, niin koko rakennuksen vesikatto uusitaan savitiilikatteella. Rakennuksen ulkopuoliset vauriot korjataan ja talo maalataan perinteisillä maaleilla.

Lisäksi vanhat ikkunat kunnostetaan. Yläpohja eristetään. Rakennuksen sisäpinnat tehdään kipsilevystä. Pesutilat laatoitetaan.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.