"Oikeita asioita oikein"

26.05.2017 - 06:09 Mikko Perttunen
Piia Tapiola hemmotteli Teija Karosta Huittisissa järjestetyssä kotihoitopäivässä.

Yli 130 kotihoitoalan ammattilaista kokoontui kotihoitopäivään Huittisiin.
–Oltiin todella tyytyväisiä osallistujamäärään. Heitä oli monesta paikasta ympäri Satakuntaa, Huittisten kotihoidon esimies Monika Kari kertoo.

Sataedun lähihoitajapiskelijoiden pitämien Learning Cafe -pisteiden ja vajaan kahdenkymmenen näytteilleasettajan lisäksi tilaisuuden pääpuhujana nähtiin Nordic Healthcare Groupin Johan Groop, joka valikoitui Karin mukaan tapahtumaan ajankohtaisuutensa vuoksi.
–Hänet koettiin myös palautteessa hyväksi ja ajankohtaiseksi luennoitsijaksi, Kari kertoo.

Groop käsitteli luennossaan kotihoidon tulevaisuutta. Samaan aikaan, kun työikäisten määrä pysyy suunnilleen ennallaan, tulee 75 vuotta täyttäneiden määrä kasvamaan nykytilanteesta 85 prosenttia vuoteen 2040 mennessä. Vaikka hoidon tarve kasvaa, ei henkilökuntaa ole välttämättä varaa palkata yhtään nykyistä enempää, ja myös sen saatavuus tulee luultavasti heikkenemään.
–Mitä nopeammin hyväksytään se tosiasia, että lisää hoitajia ei juurikaan tule, sitä nopeammin voidaan yrittää sopeutua tilanteeseen, Groop selittää.

 

 

Lue juttu loppuun 24.5. Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.