Huittinen sai torjuntavoiton

26.03.2018 - 06:00 Satu Ojala

Huittisten viime vuoden tilinpäätös jäi alijäämäiseksi vain 139 000 eurolla. Budjetissa ennakoitiin, että alijäämää olisi jopa 2,1 miljoonaa.

Ennakoitua parempaan tulokseen päästiin, kun tuloja kertyi arvioitua enemmän. Verotulot kasvoivat 1,4 miljoonalla eurolla, työllisyyskehitys parani, jolloin palkkasummatkin kasvoivat. Huittinen korotti veroprosenttia viime vuoden alussa 0,25 prosentilla. Valtionosuudet olivat 287 000 euroa arvioitua suuremmat, josta merkittävin tekijä oli lukion oppilasmäärän kasvu.

Menopuolelta kaupunki sai myös positiivisia uutisia. Toimintakulut alittuivat 1,2 miljoonalla. Erikoissairaanhoidon menot alittivat talousarvion 136 000 eurolla.

Positiivisista uutisista huolimatta kaupungin vuosikate oli 3,5 miljoonaa euroa, mikä ei riitä kattamaan poistoja. Alijäämä rokotti tasetta, joka on kuitenkin edelleen vahva, 8,2 miljoonaa euroa. Vuosikatteesta eli käyttötalouden rahoituksen ylijäämästä pääosa kuluu vanhojen lainojen takaisinmaksuun.

Investointitahti on kiivas, jonka vuoksi kaupunki velkaantuu. Viime vuonna suurin investointi on ollut uusi liikuntahalli, joka valmistuu keväällä. Investointeihin käytettiin viime vuonna 5,1 miljoonaa euroa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.