Attendon uusi hoivakoti avautuu Huittisissa maaliskuussa

26.02.2019 - 05:35 Pipsa Vatanen
Hoivakoti Tuulensoinnussa asukkaiden yksiöt ovat 21 neliön kokoisia.

 

Attendo avaa maaliskuussa uuden ikäihmisten hoivakodin Huittisiin. Kyntäjänkadulle noussut Tuulensointu on 30-paikkainen, ja sinne muuttavat kaikki vanhat asukkaat Ainokodista.
–Hoivakotiin muuttaa alkuun 15 asukasta. Paikoista 25 on tehostettuun palveluasumiseen tarkoitettuja, viisi paikkaa on varattu palveluasumisen asukkaille, Attendon Satakunnan ja Varsinais-Suomen aluejohtaja Sari Laakso painottaa.

Myös kaikki vanhat työntekijät siirtyvät asukkaiden mukana Tuulensointuun. Hoitotyöntekijöitä on kymmenen, lisäksi henkilökuntaan kuuluvat keittiön ja siivouksen työntekijät sekä lisäksi hoivakodin johtaja.
–Tässä vaiheessa voidaan arvioida, että aamuvuorossa on neljä hoitajaa, iltavuorossa 2–3 hoitajaa sekä yövuorossa yksi hoitaja, kun asukkaita on 15. Asukasmäärän lisääntyessä myös henkilökunnan määrää tullaan kasvattamaan.

Attendo on paininut kohujen kanssa vuoden alusta lähtien. Alavudella vasta aloittaneen hoivakodin toiminta siirtyi väliaikaisesti kuntayhtymän johdettavaksi, osa hoivakodeissa olleista asukkaista on ollut aliravittuja, ulkoilulle ei ole ollut aikaa eikä vaippoja ole vaihdettu riittävän usein.

Laakson mukaan yrityksessä suhtaudutaan vakavasti epäkohtiin ja nyt toimintaa käydään läpi ympäri Suomen.
–Uusissa yksiköissä, kuten Tuulensoinnussa, erityisen tärkeä rooli on perehdytyksellä.

Attendon muista hoivakodeista Iltatuuli sijaitsee Sahkossa ja Tuulentupa Kuninkaisissa.

Hoivakotien toimintaa valvovat kunta ja aluehallintovirasto (avi). Perusturvajohtaja Kristiina Piiralan mukaan hoivakoteihin tehdään valvontakäyntejä säännöllisesti kerran vuodessa.
–Valvontakäynneillä käydään lomakkeen avulla läpi muun muassa tiloja, toimintaympäristöä, henkilöstöä, osaamista, turvallisuutta, laadunvalvontaa, Piirala listaa.

Jos läheisiltä tulee yhteydenottoja, jotka liittyvät esimerkiksi omaisen turvallisuuteen, tehdään tarkastuskäyntejä myös ilmoittamatta.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.