Köyliön, Säkylän ja Vampulan Osuuspankkien yhdistyminen toteutui. Uusi pankki aloittaa toimintansa ensi maaliskuussa.

25.09.2019 - 13:02 Mikko Perttunen
Toimitusjohtajat Jari Valonen (vas.) Köyliöstä, Kari Hänti Vampulasta ja Jari Katila Säkylästä vakuuttavat, että paikallisuus säilyy fuusiosta huolimatta. Kuva: OP

OP Köyliön, OP Säkylän ja OP Vampulan osuuskuntien kokoukset päättivät eilisiltana 24.9. pankkien yhdistymisestä uudeksi pankiksi, jonka nimeksi tulee OP Ala-Satakunta. Uusi pankki aloittaa toimintansa 1.3.2020.

–Hallitukset tekivät yhdistymisvaihtoehdoista perusteellisen selvityksen ja olivat yksimielisesti yhdistymisen kannalla. Asiakkaiden käyttäytyminen ja tarpeet muuttuvat, ja samalla myös osuuspankkien on muututtava. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat, OP Köyliön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Eskola kertoo.

–Toimintaympäristömme on maaseutumainen, ja toimimme jopa osittain saman kunnan alueella – yhdessä voimme kehittää paremmin ja tehokkaammin myös toimialuettamme, OP Vampulan hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Sampolahti lisää.

Kaikki nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa. Pankkien henkilökunta siirtyy Ala-Satakunnan Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

–Myös asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, OP Vampulan toimitusjohtaja Kari Hänti neuvoo.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.