Kotajalle Berliinin satasen kulta

25.08.2018 - 16:38 Minna Karru
Satasen kultamitali on Amanda Kotajan yhdestoista arvokisamitali. (Harri Kapustamäen kuva Rion paralympialaisista kesältä 2016)

 

Amanda Kotaja voitti sadan metrin ratakelauksen parayleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä. Suomen toinen edustaja SIni Paukkeri oli viides.

"Maaliviivan tuuletuksessa oli aika paljon helpotusta", Amanda Kotaja toteaa SUL:in tiedotteessa.

Kisaa, jonka voitti ajalla 17,08, Kotaja sanoo tiukaksi.
"Jossain vaiheessa näytti, että turkkilainen tulee ohi, mutta sain pidettyä pääni ja lyötyä vähän uutta vaihdetta silmään kelauksessa. Olen erittäin iloinen."

Perjantaina flunssanpoikasen saanut kultamitalisti kertoo olleensa lauantain sateisessa ja tuulisessa säässä hieman kylmissään ennen starttia.
"Vähän jännitti, liikunko mihinkään, kun olin ihan kylmissäni. Tähän kauteen aika tasainen kelaus, ei mikään huippuhyvä, muttei mikään huonoinkaan."

 

Tiistaina Amanda Kotaja kelasi EM-pronssia kakkosmatkallaan 200 metrillä.

Kahdensadan metrin kisan jälkeen hän totesi olevansa mitalista iloinen.
”Kaarre sujui hyvin, mutta loppuun asti ei riittänyt paukkuja. Olen tosi iloinen, ajattelin lähteä nauttimaan ja sen tein”, hän toteaa paralympiakomitean tiedotteen mukaan.

 

 

Video Amanda Kotajan kultamatkalta näkyy täällä.

 

 

Päivitetty Kotajan kultakommentein 26.8.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.