Vaikeat asiat ensin

25.08.2017 - 06:29 Antti Salminen
Huittinen lähtee kokoomuksen Jouni Isotalon (vas.) ja keskustan Martin Ylikännön mukaan kohti tulevaisuutta hyvistä asetelmista. Yksityiset ja julkiset palvelut ovat kunnossa. Uusi monitoimihalli ja lumitykki parantavat harrastusmahdollisuuksia.

 

Millainen tulee Lauttakylän koulusta? Suljetaanko jokin kyläkoulu? Säilyykö Huittisissa terveyskeskus? Mitä tehdä suojelluille vanhainkodin, vanhan meijerin ja entisen kunnantalon rakennuksille? Mistä uusia asukkaita?
Kaupunginvaltuusto ja -hallitus, lautakunnat ja muut kunnalliset luottamuselimet aloittivat uudet nelivuotiskautensa kesäkuussa.

Lomailun sijaan Huittisten kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja Martin Ylikännö (kesk) ja kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja Jouni Isotalo (kok) ovat päässeet heti isojen kysymysten äärelle.
Elinvoiman turvaaminen on tulevaisuuden kunnan tärkein tehtävä.
–Elinvoimaisuus tarkoittaa sekä vireää elinkeinoelämää että kuntalaisten hyvinvointia. Ihmisille pitää olla hyvä syy tulla Huittisin ja hyvä syy olla lähtemättä pois, Ylikännö kiteyttää. (..)

Sijaintia Isotalon ja Ylikännön mielestä pitäisi hyödyntää enemmän. Samoin kakkostie Porista Helsinkiin pitäisi saada parempaan kuntoon.
–Huittisista Helsinkiin ei ajaisi paljoa 1,5 tuntia kauempaa, jos Forssa–Nummela-väli olisi kunnollinen. Kasitie eli Pori–Turku on vienyt liikaa paukkuja kakkostieltä, Isotalo murehtii.
Haasteista huolimatta Huittisissa vetonauloja on jo nyt paljon.
–Esimerkiksi päiväkoteihin tarvitaan lisää paikkoja. Asia pitää ratkaista, mutta tämä on positiivinen ongelma, Isotalo ja Ylitalo toteavat.

 

 

Jatka lauseita, Jouni Isotalo: (..)
Martin Ylikännö on energinen kaveri, jonka kanssa yhteistyö sujuu hyvin.

Jatka lauseita, Martin Ylikännö (..)
Jouni Isotalo on henkilö, jonka kanssa on ollut helppo tehdä yhteistyötä. Kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat ovat työpari.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan 23.8. Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.