Ensin piti ajaa romurallia joukkuenimellä Ylikypsät kinkut

25.07.2019 - 05:41 Janika Ihanamäki
Naismotoristeja yhdistää huumori, yli 45 vuoden ikä ja kypsässä iässä aloitettu moottoripyöräilyharrastus. – Me oltaisiin hyvä Tena-mainos Kypsien Kinkkujen naismotoristit sanailevat.

–Kerholle haluttiin humoristinen ja erottuva nimi. Herätämme huomiota missä liikummekin. Olimme alkuaikoina 20 naisen voimin parkissa, kun eräs mies otti meistä kuvan. Hän hämmästeli: ”Ne on kaikki naisia, vanhoja naisia!”, Marru Honkanen, toinen perustajakinkuista, muistelee nauraen.

Suomessa ei ole montaa naisten moottoripyöräilijäkerhoa.

Riippumaton 11-vuotias aikuisten naisten MC Ylikypsät Kinkut -kerho vieraili kesäkuun lopussa Huittisissa. Kerho toimii pääosin Päijät-Hämeen ja Uudenmaanalueella. Täysjäseniä 40 aktiivisennaisen joukossa onkuitenkin ympäri Suomea,myös Huittisista.

Kerhon täysjäsenet ovatyli 45-vuotiaita naisia, joilla on omistuksessaan tai hallinnassaan moottoripyörä.

–Sikahyvällä selityksellä iästä voidaan joustaa, nuoremmista puhutaan Herkkukinkkuosastona, Honkanen kertoi. (..)

Anne Aihonen on Ylikypsien Kinkkujen huittislaisjäsen. (..)

–Naisten pitää uskaltaa, ottaa pyörää sarvista. Se ei saa kaatua siihen, että ei uskalla. Huumori kantaa. Meidän suomalaisten pitäisi vähän vapautua ja rikkoa rajoja. Jos voin tehdä sen moottoripyöräillen, niin hyvä, Aihonen kannusti.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.