Kännönvuoren ulkoilualueella uhkaava maastopalo

25.05.2018 - 15:02 Sari Mäkelä
-Onneksi torstai-iltana oli tyyni keli. Tuulessa palo olisi levinnyt nopeasti rutikuivaan aluskasvustoon, totesi Marko Vainio katsellessaan palanutta maastoa Kännönvuoressa.

Huittisten Kännönvuorella syttyi maastopalo torstaina 24.5. puoli yhdeksän aikaan illalla. Syttymissyynä oli varomaton avotulen käsittely. Metsään oli tehty pieni nuotio makkaran paistamista varten.

–Asia selvisi heti samana iltana. Nuotion olivat tehneet kolme alaikäistä poikaa, joista yhden isä otti poliisiin heti yhteyttä. Poikia valistettiin tulen käsittelystä, kertoo vanhempi konstaapeli Oskari Peltomäki Kokemäen poliisiasemalta ja kiittelee vanhempia esimerkillisestä toiminnasta.

–Nuotio oli tehty kuivaan metsäpohjaan. Palon leviäminen metsään saatiin estettyä ja metsäpohjaa paloi muutama kymmenen neliötä, kertoo aluepalomestari Jari Eno Satakunnan pelastuslaitokselta.
Metsä ja yleensä maasto on nyt erittäin syttymisherkkää ja tuuli saattaa levittää paloa nopeasti. Pelastusviranomainen kehottaakin metsässä ja laavuilla liikkuvia erityisen varovaisuuteen. Maastoon ei saa tehdä avotulta.
Aktiivisessa käytössä oleville Kännönvuoren Leijona- ja Lady-laavuille vietiin perjantaina vesisäiliöt varoiksi tulen sammutusta varten. Asialla olivat pelastuslaitos, Huittisten kaupunki sekä Lions Club Huittinen.
Tulen sytyttäjä on aina vastuussa vahingoista. Maastopalosta pitää ilmoittaa välittömästi hätänumeroon 112. On tärkeää, että sammutustyöt päästään aloittamaan mahdollisimman pian.

Keskiviikkona 30.5. Satakunnan pelastuslaitos antoi avotulentekokiellon koko maakunnassa. Kielto on voimassa, kunnes metsäpaloindeksi laskee alle 5,6. Avotulella tarkoitetaan pelastuslaissa nuotion lisäksi muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti maapohjan tai kipinöinnin kautta.

Uutista päivitetty 30.5. poliisin kommentilla ja avotulentekokiellolla.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.