Tulvariski kasvanut jälleen Kokemäenjoella

25.01.2018 - 14:14 Toimitus
-Jos virtaama kasvaa rajoituksista huolimatta liian suureksi, jääkansi voi lähteä liikkeelle ja Poriin voi muodostua jääpato, joka nostaa veden jopa viime viikkoa korkeampiin tulvalukemiin, sanoo Juha-Pekka Triipponen. (Kuva: Markku Maunula, Syke)

Eilen keskiviikkona alkanut lauha ja sateinen jakso on kasvattanut taas virtaamia Etelä- ja Lounais-Suomen joissa. Kokemäenjoella jäädytysajon päättyminen on myös osaltaan kasvattanut virtaamaa.

-Huittisissa on jälleen kastumisvaarassa myös asuinrakennuksia ja osa paikallisteistä on poikki. Myös muualla joen ala- ja keskiosalla voi syntyä tulvavahinkoja, kertoo johtava vesitalousasiantuntija Juha-Pekka Triipponen,

-Kokemäenjoen alajuoksulle laskevan Loimijoen virtaaman ennustetaan nousevan lähipäivinä nopeasti – suurimmillaan virtaama on todennäköisesti lauantaina. Säännöstellyiltä järviltä, kuten Näsijärveltä, Kokemäenjoen alajuoksulle tulevaa virtaamaa rajoitetaan sen vuoksi jo tästä päivästä alkaen, jotta alajuoksulle muodostunut jääkansi ei lähtisi virtaaman kasvamisen takia liikkeelle. Järvien pinta voi sen takia nousta väliaikaisesti ajankohdalle epätyypillisiin lukemiin, Triipponen sanoo.

 

 

Tulvatilannetta voi seurata lähes reaaliajassa täällä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.