Yleisötilaisuus: Kiikan koulua ei saa sulkea

24.11.2015 - 22:02 Matti Laine
Kouluista keskuteltiin vilkkaasti pari tuntia. Anne-Mari Mäkinen käyttämässä puheenvuoroaan.

Äetsän koululla tiistai-iltana järjestetyssä yleisöillassa ihmeteltiin, miksi Kiikan koulu pitäisi sulkea ja oppilaat siirtää Äetsän kouluun. Sen sijaan Keikyän koulun lakkauttamista ei ainakaan ääneen vastustettu. Molemmat esitykset ovat mukana entisen Äetsän alueelle laaditussa palveluverkkoselvityksessä.

Yleisöpuheenvuoroissa äimisteltiin, miksi kunnossa oleva ja erinomaisessa ympäristössä toimiva Kiikan ala-aste pitäisi sulkea. Koulua luonnehdittiin täydellisen hyväksi. Illan aikana nousi esiin useita vaihtoehtoja Sarkia-lukiolta tyhjäksi jäävien tilojen täyttämiseksi.
Aika moni kannatti kirjaston siirtämistä Äetsän koululle. Myös osa musiikkiopistoa voisi käyttää tiloja, mahdollisesti joskus päiväkotikin voisi olla Äetsän koulun yhteydessä. Ehdotettiin myös tilojen jättämistä tyhjilleen tai lukion lakkautuspäätöksen perumista. Kaupungin toivottiin tekevän myös koko Sastamalaa koskevan kouluverkkoselvityksen.
Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg muistutti, että mitään ei ole vielä päätetty, mutta säästöjä on tehtävä. Koulutusjohtaja Pekka Kares totesi kaikissa vaihtoehdoissa olevan huonoja puolia, mutta seiniä on liikaa. Hänen mukaansa nyt on haettu vaihtoehtoja valtuuston vaatimien säästöjen toteuttamiseksi.
Keikyän koulun lakkauttaminen näyttää entistä varmemmalta, sillä yleisöillassakaan sitä ei vastustettu. Ainoastaan uuden koulumatkan turvallisuudesta kannettiin huolta.
Palveluverkkoselvitys menee ensi viikolla kasvatus- ja koulutuslautakunnan käsittelyyn 1. joulukuuta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.