Osa Kuninkaisten vanhainkotia tarkoitus muuttaa kuntoutus- ja arviointiyksiköksi

24.10.2019 - 05:02 Pipsa Vatanen
Vanhustenhuollon johtaja Jaana Siltanen (takana) ja Kuninkaisten vanhainkodin asumispalveluesimies Hannele Lehtonen korostavat, että sopeuttamisohjelman suunnitelmat ovat vasta suunnitelmia. Kaikki voi vielä muuttua marraskuussa.

Huittisten kaupungin sopeuttamisohjelmassa säästöpaineet kohdistuvat myös heikoimmassa asemassa oleviin huonokuntoisiin ikäihmisiin. Jos suunnitelmat toteutuvat, osa 32-paikkaisesta Kuninkaisten vanhainkodista muutetaan kuntoutus- jaarviointiyksiköksi.

–Yksikkö keskittyy kuntoutukseen ja asiakkaan kunnon arviointiin. Samalla se toimisi lyhytaikaishoitopaikkana, vanhustenhuollon johtaja Jaana Siltanen selventää.

Muutoksen johdosta tehostetun palveluasumisen laitospaikat vähenevät yhteensä 12 paikalla ensi vuonna. Kaupungilla on omissa yksiköissä 77 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Yksityiseltä puolelta on ostettu 52 paikkaa. Näistä seitsemään kohdistuu säästöpaineita.

Laitospaikkoja aiotaan supistaa, mutta samanaikaisesti ikäihmisten palvelujen tarve kasvaa, eivätkä he kaikki sovellu kotipalvelun piiriin. Myös kaupunki tiedostaa vaikean yhtälön olemassaolon.

–Tämä yhtälö on haaste, mutta siihen pyritään vastaamaan arviointi- ja kuntoutusyksiköllä, erilaisilla muilla tukitoimilla sekä palveluasumisella. Huittisissa on liikaa sijoituksia tehostetun palveluasumisen paikoissa, kun verrataan valtakunnalliseen tasoon.

Huittisista puuttuu välimuotoinen, kevyempi palveluasumismuoto. Syksyllä 2020 pitäisi olla kyseistä asumis muotoa AuraHovin tarjoamana noin 30 asunnon verran.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 43 (23.10.2019).
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.