Samentaako laitos jokea?

24.10.2018 - 05:31 Pipsa Vatanen
Ympäristöinsinööri Matti Forsman otti tikun nokkaan kiintoainetta, joka johdetaan Huittisten esikäsittelylaitokselta Loimijokeen. –Aine ei haise juuri miltään, mutta en tätä kuitenkaan suuhuni laittaisi, mies painottaa.

Lauttakylä-lehden toimitusta lähestyi lukija, joka on huolissaan Turun Seudun Veden esikäsittelylaitokselta Loimijokeen johdettavasta kiintoaineesta. Lukijan mukaan aines samentaa vettä ja kasautuu joen rantaan.

Ympäristöinsinööri Matti Forsman myöntää, että kaupungilla ollaan tietoisia tästä ongelmasta.
–Se on ollut havaittavissa aikaisempinakin vuosina.

Turkulaisten hanasta virtaava vesi on lähtöisin Kokemäenjoesta. Joesta vesi pumpataan Huittisten esikäsittelylaitokseen, jossa TSV poistaa jokivedestä kiintoaineen, kuten saven ja hiesun, ennen Virttaankankaan harjuun imeyttämistä.

–Veden esikäsittelyssä erottuva saviaines kuljetetaan laitokselta pois ja se käytetään maa- ja viherrakentamiseen. Saviaineksen erottamisessa syntyvä kirkastevesi puolestaan johdetaan Loimijokeen, TSV:n tuotantopäällikkö Osmo Puurunen painottaa.

TSV käyttää esikäsittelylaitoksella normaaleja juomaveden käsittelyssä käytettäviä saostuskemikaaleja. Ne eivät ole ihmisille tai ympäristölle vaarallisia.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.