Ammunta vaihtui ammuntaan

24.09.2018 - 05:29 Mikko Perttunen
Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt Ala-Satakunnan Ampujat pitää majaansa vanhassa navetassa. Ampujien puheenjohtaja on Juhani Norri

Keväällä 1987 perustettu Ala-Satakunnan Ampujat täytti kolmekymmentä vuotta lähes huomaamatta. Eikä sitä juuri juhlittukaan. Nyt vasta seuraavana vuonna järjestettiin sen kunniaksi sentään jäsentenväliset kisat, joissa ammuttiin noin kymmenen hengen voimin.

Aktiiviporukka on seurassa ehkä vähälukuinen, mutta toimintaa on silti mukavasti. Sen mahdollistaa esimerkiksi sijainti.
−Tämä on tässä keskellä hyvin lähellä monia kaupunkeja, puheenjohtaja Juhani Norri muistuttaa.

Norri tarkoittaa Huittisia ja tarkemmin sanottuna kaupungin omistamaa vanhaa navettaa Huhkolassa, jossa seuran ilma-aserata sijaitsee. Ala-Satakunnan Ampujat on ampunut navetassa käytännössä perustamisestaan lähtien.

Vuosien varrella ratoja ja tekniikkaa on tullut lisää. Olosuhteita parannellaan pikkuhiljaa, pääasiassa talkoovoimin. Jäsen- ja ratamaksut menevät öljyyn ja sähköön.

Parhaimmillaan Huhkolan radalla on kisattu 139 ampujan voimin.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.