Lauhan Lähiruokafestivaalilla tekemisen meininkiä ja yhteisöllisyyttä

24.08.2018 - 20:06 Marja-Liisa Hakanen
Katja Alakerttula (vas.) hänen poikansa Oskari (sylissä) ja Onni Leppänen sekä Raija ja Risto Alakerttula viihtyivät lähiruokafestivaalilla mainiosti.

Ensimmäinen Lauhan Lähiruokafestivaali pääsi vauhtiin perjantaina iltapäivällä Huittisissa Lauhan kylässä Maijapirtin pihapiirissä. Väkeä oli alusta asti mukavasti liikkeellä. Aika moni oli käyttänyt hyväkseen maksutonta bussikuljetusta, jolla pääsee keskustasta festivaalipaikalle.

Ensimmäisenä festivaalipäivänä suuri osa kävijöistä oli huittislaisia, mutta tulijoita oli toki kauempaakin. Hämeenkyröstä Huittisiin olivat lähteneet Raija ja Risto Alakerttula sekä heidän tyttärensä Katja Alakerttula poikiensa Onni ja Oskari Leppäsen kanssa.
Katja Alakerttulan sai lähtemään lähiruokafestivaalille sekä henkilökohtainen innostus lähiruokaan että työ, sillä hän toimii Kangasalan lähiruokakoordinaattorina.

–Huomasin festivaalin Aitoja makuja -sivustolta ja se kuulosti niin mielenkiintoiselta, että halusin nähdä mitä kaikkea täällä on. Ja tämähän näyttää tosi kivalta. Täällä on kunnon tekemisen meininki ja oikeaa yhteisöllisyyttä, hän sanoi.
–Täällä on myös paljon mielenkiintoisia tuotteita ja tuottajia. Hienosti ovat järjestäjät saaneet heitä mukaan.

Myös Alakerttulan vanhemmat viihtyivät Lauhassa.
–Tytär se meidät tänne houkutteli ja kyllä kannatti lähteä. Tämä on ihana tapahtuma. On paljon mielenkiintoisia tuottajia ja lapsetkin on hienosti otettu huomioon, Raija Alakerttula kehui.
–Ja hyvä oli paneelikeskustelukin, vaikka emme ehtineet sitä ihan kokonaan kuunnella, Risto Alakerttula lisäsi.
Hän viittasi keskusteluun. jossa olivat mukana maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari, hallituksen lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen ja kauppias Jaakko Kauppinen. Heitä tenttasi Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen ja keskustelunaiheena oli tietysti lähiruoka monelta kantilta.
Lauhan Lähiruokafestivaali jatkuu myös lauantaina ja sunnuntaina. 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.