Vihurit siirtyvät mökille kymmenessä sekunnissa

24.06.2019 - 05:09 Mikko Perttunen
Pentti ja Marja-Liisa Vihurin pihasauna on samalla myös pariskunnan mökki. Lähes kaikki on tehty itse.

Kaksisataa kiloa kiuaskiviä sihauttaa Pentti ja Marja-Liisa Vihurin saunan kattoon pehmeän suloiset löylyt. Tuntuu siinä kuitenkin olevan voimaakin takana. Hieman ärhäkämpi lämmitys ja lauteilta putoaisivat todennäköisesti kovanahkaisemmatkin miehet.

–Kyllä sauna on meille tosi tärkeä, välillä käydään useammankin kerran päivässä, Pentti kertoo ja heittää lisää löylyä.

Lämpö ajaa miehet Kokemäenjokeen. Aurinko on lämmittänyt sen jo siedettäväksi, mutta viilentävä vaikutus on silti melkoinen.
–Se kylmän ja kuuman vaihtelu on tärkeää, Pentti muistuttaa.

Aiemmin Vihurit asuivat samassa ”Pehulan huvilakaupunginosassa” aivan naapuritontilla, jossa heidän saunassaan ja avannossaan kävi vuosien varrella valtava määrä ihmisiä.
–Meillä on aina ollut kaksi saunaa, kyllä löylyssä rentoutuu joka kerta, Marja-Liisa sanoo.

Kun viereinen tontti tuli myyntiin, tarttui pariskunta projektiin, joka ei ihan jo-kaisen silmissä olisi näyttänyt houkuttelevalta. Huonokuntoinen päärakennus ja homeinen autotalli muistuttivat pikemminkin romuvarastoa, ja pihamaalla lojui muutama autonrotisko. Myyjä maksoi kiinteistön ostaneille Vihureille siitä, että tavarat sai jättää.

Kaikki meni uusiksi. Vanha rintamamiestalo rakennettiin melkein täysin uudes-taan. Hieman lähemmäksi joenrantaa nousi kaikkein pyhin: saunamökki. Vihurit ovat tehneet käytännössä lähes kaiken itse.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.