Voimailijoille kaksi maailmanmestaruutta Etelä-Afrikasta

24.05.2016 - 18:43 Matti Laine

Huittisten Voimailijoiden Timo Hokkanen ja Matias Kulmala ovat molemmat penkkipunnerruksen uusia maailmanmestareita. Kultamitalit nostettiin Etelä-Afrikassa pidetyissä ensimmäisissä lajin MM-kisoissa. Hokkanen nosti 120 kilon sarjassa tuloksen 245 kiloa, mikä on uusi Euroopan ennätys. Kulmala nosti juniorien 83 kilon sarjassa uudet SE-lukemat 185 kiloa, millä heltisi myös mestaruus. Kyseessä on klassinen punnerrus, missä apuvälineiden kuten nostopaitojen käyttö on kielletty.

-Eihän niin kaukaa viitsinyt tyhjin käsin palata, myhäili Hokkanen kotimaahan palattuaan. Nyt huilataan, mutta maailmanennätyksen nappaaminen takaisin jenkkinostajalta kiinnostaa vielä. Vielä on aikaista sanoa, lähteekö kokenut nostaja ensi vuoden kisoihin Teksasiin.

Matias Kulmala on kehittynyt nostajana nopeasti. Nyt ennätys parani 1,5 kiloa. MM-kisat olivat hänelle vasta ensimmäinen kansainvälinen kisatapahtuma. 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.