Keikyän koulun puurakennus sai uudet omistajat

24.03.2017 - 14:50 Marja-Liisa Hakanen
–Puutarhan vanhat omenapuut ja vieressä virtaava joki ovat ihania. Tuohon voisi vaikka joskus tehdä terassin, miettii Niina Valtanen katsellessaan ulos lasikuistin ikkunoista.

Kokemäenjoen kupeessa, viime keväänä lakkautetun Keikyän koulun pihapiirissä oleva vanha puurakennus on saanut uudet omistajat. Kokemäen Kauvatsalla asuvat Niina Valtanen ja hänen puolisonsa Kristian Vainio muuttavat perheineen vanhaan taloon ja remontoivat siitä kotinsa.
Saman katon alle tulee Jokilaakson Astangajoogakoulun joogasali, sillä Niina Valtanen on astangaopettaja. Hän aikoo pitää ensimmäisen viikonloppukurssin Keikyässä jo huhtikuun lopulla ja huhti-toukokuun vaihteessa alkavat viikkotunnit.
–Tänne on lyhyt matka niin Kauvatsalta, Huittisista kuin Sastamalan keskustastakin, joten uskoisin, että oppilaita löytyy. Talossa on mukavasti tilaa myös retriittien pitämiseen. Aiomme jossain vaiheessa kunnostaa yläkertaan yöpymistiloja, mutta ensin laitetaan sali kuntoon.
Niina Valtanen kertoo itse käyneensä ala-asteen pienessä hirsikoulussa Luvialla. Hänen mielessään on pitkään ollut salainen haave vanhan koulutalon ostamisesta.
–Tämä löytyi aivan sattumalta, ja kun talo oli näin hyvällä paikalla, kiinnostuimme siitä kovasti. Heti kun astuimme sisään, tiesimme, että tämä se on, Niina Valtanen sanoo.
Hän iloitsee siitä, että kun sana uusista tulokkaista levisi Keikyässä, heidät toivotettiin heti lämpimästi tervetulleiksi.
–Olen aina ollut kyläihminen ja liityimmekin heti Keikyän kyläseuraan. Asumme vielä toistaiseksi Kauvatsalla, mutta kun saamme paikkoja kuntoon, muutamme tänne. Olemme aika touhukkaita, joten kyllä täällä varmasti aika pian saadaan valmista.
Uutta elämää vanhaan taloon tuovat myös omistajapariskunnan kolme poikaa ja lauma koiria.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.