Mikä kuvastaisi parhaiten Huittista?

24.02.2017 - 15:41 Satu Ojala
Riitta Härkälä on innokas neuloja itsekin. Pihlajanmarja-karkeista tuttu kettu loikkasi nyt sukkiin.

Possu, hirvenpää, hullumies, joki, pelto vai jotain ihan muuta?
Mistä Huittinen tunnetaan? Muusta kuin sanonnasta hullusta miehestä? Mitä itse kerrot ensimmäisenä kertoessasi vieraille kotikunnastasi?
Näitä asioita ovat takatikkiläiset pohtivat ja miettivät, miltä näyttäisi Huittisten oma nimikkosukka tai -lapanen. Sellaista ei vielä ole olemassa.
–Päätimme järjestää aiheesta kilpailun, johon voi osallistua kuka tahansa. Etsimme sekä lapasta, tumppua, tikkuria tai miten sitä kutsutaankin ja sukkaa. Malli on vapaa, mutta tärkeintä on, että lankoja voi ostaa ihan marketeista, kertoo Takatikin puheenjohtaja Riitta Härkälä.
Takatikkiläiset toivovat, että ne taitajat, jotka neulovat kotioloissaan paljon – ne todelliset taitajat – jota eivät pidä melua itsestään, innostuisivat tästä kisasta.
–Nyt heidän ”tarttis astua esiin”, sillä heidän taidoilleen olisi nyt tarvetta. He neulovat sukkia ja lapasia iltojensa iloksi ja sukkapari syntyy vauhdilla.
Härkälä ei halua rajoittaa ideaa nimikkosukista tai -lapasista millään tavalla.

 

Mielikuvitukselle voi antaa nyt kyytiä.

–Ne voivat olla vitsikkäät, hullut, erilaiset, kuvaavat tätä päivää, niissä voi olla vanhoja elementtejä tai ne voivat nojata tukevasti historiaan. Mallin voi ottaa vaikka kirkon seinästä. Sukat voivat olla erilaiset kuin lapaset. Nyt pitää vaan antaa mielikuvitukselle kyytiä.
Härkälä toivoo, että myös nuoret innostuisivat tästä kisasta.
–Pelkkä ideakin riittää, jos omat taidot eivät riitä neulomiseen asti. Me yritämme sitten toteuttaa ne ja tehdä ohjeet, sanoo Riitta Härkälä.
Nyt tekijöillä on aikaa elokuun puoliväliin asti, jolloin Takatikki järjestää käsityön perinnepäivän Irjanpirtillä. Valmiit tuotteet ja ohjeet voi toimittaa tapahtumaan, mutta ideat he toivovat saavansa aiemmin, jotta ne takatikkiläiset ehtivät toteuttaa lapaset ja sukat perinnepäiville.
–Yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan, mutta ne nimikkolapaset ja -sukat valitsee raati.
Kilpailutyöt voi toimittaa joko takatikkiläisille tai joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kahvila Piparmintussa kokoontuvaan neulekahvilaan.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.