Kunnantalo myynnissä

24.01.2019 - 13:30 Satu Ojala
Kiinteistöpäällikkö Teemu Nurminen esitteli vanhaa kunnantaloa marraskuussa Lauttakylä-lehdelle. Peruskorjausta käynnistettiin jo viime vuonna, mutta tilat eivät täyttäneet vuoropäivähoidon edellyttämiä paloturvavaatimuksia. Kuva Mikko Perttunen

Huittisten vanha kunnantalo-kiinteistö myydään tarjousten perusteella. Nykyistä kaupungintaloa vastapäätä sijaitsevan kunnantalon tontti on reilut 2 000 neliötä. Talo on rakennettu 1920-luvulla alun perin asuin- ja liikekäyttöön ja siinä on tilaa yhteensä 650 neliötä kahdessa kerroksessa.
Vanha kunnantalo myydään tarjousten perusteella. Suojeltuun rakennukseen tehtiin julkisivuremontti joitakin vuosia sitten. Sisätilat ovat peruskorjauksen tarpeessa. Peruskorjaus on käynnistetty, mutta se keskeytettiin, kun tilat eivät täyttäneet vuoropäivähoidon vaatimuksia. 
Huittisten kunnan omistukseen Rungon kiinteistö siirtyi vuonna 1945. Aluksi tiloissa toimi verotoi-misto ja työvoimatoimisto, sittemmin myös kirjasto. Verotoimisto muutti tiloista vuonna 1957, jolloin taloon keskitettiin kunnantoimiston tehtävät.
Vuonna 1982 toimistot siirtyivät uuteen kaupungintaloon kadun vastakkaiselle puolelle. Sen jäl-keen tiloissa on toiminut musiikkiopisto ja siellä on ollut lasten päivähoidon tiloja. Viime vuodet talo on ollut tyhjillään.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.