Huittinen etsimen läpi

23.11.2017 - 05:07 Mikko Perttunen
Parhaan huittislaista maisemaa esittävän kuvan nappasi Sonja Koskiniemi. Toisena ja kolmantena palkittiin Pasi Koskisuo ja nimimerkki E.M.

Tarinamaan järjestämän Huittis-aiheisen valokuvakilpailun voittajat on palkittu.
–Tuomaroinnissa ratkaisevin tekijä oli se, kuinka hyvin valokuva kuvasi Huittista tai huittislaisuutta. Mukana oli hyvinkin oivaltavia ja hyvälaatuisia kuvia, mutta kaikki eivät istuneet sarjojen teemoihin, kilpailun järjestäjä Marjut Peltola kertoo.

Huittislaisuuden lisäksi tuomaristoon kuuluvilla valokuvaajilla Kata Sivusella ja Juha Majalalla oli omat kuvien tekniseen toteutukseen ja taiteellisiin ansioihin liittyvät kriteerinsä. Tuomariston täydensi kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa. Voittajien valinta sujui Peltolan mukaan lopulta yllättävänkin jouhevasti.
Kisaan osallistui yhteensä parikymmentä kuvaajaa yli 70 valokuvalla.
–Se on ihan hyvä määrä. Enemmänkin olisi mahtunut, ja varsinkin lasten ja nuorten sarjaan olisi kaivattu osallistujia. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen, Peltola sanoo. (..)

Sonja Koskiniemen Punkalaitumenjoelta otettu kuva voitti maisemasarjan ja valittiin myös yleisön suosikiksi Facebookissa.
–Hyvä fiilis on voitosta. Otin kuvan joskus kesällä ja olin jo vähän unohtanut koko kilpailun, kun tulikin yhtäkkiä sähköpostia voitosta, aktiivisesti noin puolitoista vuotta valokuvausta harrastanut Koskiniemi kertoo.
Kuva on otettu 29-vuotiaan Koskiniemen isän takapihalta.
–Istuskelin siinä laiturilla ja keli oli todella hieno ja kuvauksellinen, Koskiniemi muistelee.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan 22.11.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Raitin?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.