Tekonurmi kohta maalissa

23.11.2016 - 15:42 Heikki Isotalo
Lauttakylän Lujan jalkapallojaoston puheenjohtaja Mikko Ojapelto (vas.) ja seuran varapuheenjohtaja Jussi Marttila seisovat paikalla, jossa jo keväällä saattaa vihertää tekonurmikenttä. Kentälle tulee valaistus ja aita ilkivallan estämiseksi.

Vuodesta 2012 alkaen Lauttakylän Lujan puuhaama tekonurmihanke on muuttumassa todellisuudeksi ensi vuoden kesään mennessä.
Pirkanmaan ELY-keskus myönsi tekonurmen rakentamiseen rahoitusta, joka on enintään puolet kokonaiskustannuksista ja rahassa mitattuna korkeintaan 88 000 euroa. Euroopan jalkapalloliitto UEFA myönsi tekonurmelle 20 000 euroa. Pelkästään edellä mainitut avustukset kattavat arvioiduista 220 000 euron kokonaiskustannuksista noin puolet.
–Nyt on jo varmuus, että kenttä tulee. Kysymys on enää siitä, mistä loput rahat saadaan, toteaa seuran varapuheenjohtaja Jussi Marttila.

Kuluvan syksyn aikana Lujan kannatusyhdistys toteutti varainhankintakampanjan, jossa neliömetrin kentästä sai symbolisesti ostaa 25 euron hinnalla. Varainkeruu tuotti noin 20 000 euroa. Sen lisäksi paikalliset yritykset ovat tehneet suurin piirtein vastaavalla summalla esisopimuksia kentän aitaan tulevien mainosten ostosta.
Kannatusyhdistys on toteuttamassa vielä uuden varainhankintakierroksen ensi vuoden aikana, jos Poliisi antaa luvan rahankeräykselle.
–Viimeisin osa saadaan pelaajilta vuosien saatossa tekemällä pieni korotus vuosimaksuihin, Marttila toteaa.

Tekonurmikenttä tulee sijaitsemaan Pellonpuiston koulun viereisellä hiekkakentällä. Kentän rakentamista auttaa se, että nykyisen hiekkakentän perustukset ovat jo valmiiksi hyvin tehty.
Itse kentän rakentaminen sujuu muutamassa viikossa, sillä tekonurmea ei tarvitse istuttaa. Optimistisesti arvioiden se voisi olla levitetty paikalleen jo maaliskuussa.

Tekonurmella voidaan pelata myös muita lajeja kuin jalkapalloa. Kenttä tulee olemaan koululaisten käytössä arkisin klo 8–16 ja avoin kuntalaisille silloin, kun kentällä ei ole varattuja vuoroja.
Kenttä on vuokrattu kaupungilta 15 vuodeksi, mikä vastaa suunnilleen tekonurmen käyttöikää.
–Se riippuu käytöstä ja huollosta. Toivomme, että kenttä pysyy hyvänä reilun kymmenen vuotta, toteaa Lujan jalkapallojaoston puheenjohtaja Mikko Ojapelto.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.