Apulannan kiertuekitaristina toiminut Sami Ylipihlaja on johtajana tiukka, mutta reilu

23.08.2019 - 05:36 Pipsa Vatanen
Sami Ylipihlaja aloitti Huittisten hallintojohtajana tässä kuussa. Kaupunginjohtaja johtaa kaupunkia, hallintojohtaja pitää hallinnon koneistot toimivina. Näin muut voivat palvella kuntalaisia mahdollisimman tehokkaasti ja joustavasti.

Huittisten uuden hallintojohtajan Sami Ylipihlajan ensimmäiset työviikot eivät ole olleet kevyttä kenttäkeittoa. 12-tuntisia työpäiviä, hallinnollisten asioiden opettelua, tutustumista työkavereihin, muutto Tampereelta, Tuukka Temosen uuden elokuvan kuvaukset ja pian syntyvä neljäs lapsi.

–Minut heitettiin heti myrskyn silmään, mutta osasin sitä tietysti odottaakin, Ylipihlaja toteaa hyväntuulisesti.

Hän oli jo pidemmän aikaa miettinyt elämän selkeyttämistä. Suunnitelmaan kuuluivat lyhyet työmatkat ja rauhallinen, sopivan kokoinen paikkakunta. Ylöjärvellä vapaa-aikajohtajan virassa ehti vierähtää 14 vuotta ennen kuin Huittisissa palaset loksahtivat paikoilleen. (..)

Ylöjärvellä Ylipihlaja johti 70 työntekijän vapaa-aikayksikköä. Huittisissa hän toimii yli 800 työntekijän organisaation henkilöstöjohtajana.

–Minulle kuuluvat henkilöstöasiat työhyvinvoinnista lähtien. Myös talouden hoito on vielä toistaiseksi vastuullani.

Koska kyseessä on varsin iso ”kakku” ja kehittämistyötäkin pitäisi tehdä, tarkoitus on palkata kaupunkiin talousjohtaja. Se edellyttää viran perustamista.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 34.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.