Kotajalle MM-kultaa Lontoosta

23.07.2017 - 23:16 Sari Mäkelä
Amanda Kotaja Rion paralympialaisissa. Kuva: Harri Kapustamäki/Paralympiakomitea

Amanda Kotaja voitti päämatkansa 100 metrin maailmanmestaruuden parayleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa. T54-luokassa kilpailevan Kotajan aika finaalissa oli 16,62.

Kotaja johti kisaa loppuun asti hyvän lähdön jälkeen. Yhdysvaltalaiset Cheri Madsen ja Hannah McFadden ottivat muut mitalisijat.

– Aika mieletöntä! En oikein osaa sanoa mitään, Kotaja hihkui tuoreeltaan.
– Yksi urani unelma oli voittaa satasella MM-kultaa ja nyt se tuli. Täytyy olla tyytyväinen. Lähtö oli tosi hyvä ja tiukille se meni. En nähnyt muita koko matkalla, Kotaja iloitsi.

Kotaja joutui  aiemmin jättämään vatsataudin vuoksi 200 metrin finaalin ja 400 metrin alkuerän. Hän ei kuitenkaan hätkähtänyt vatsataudista, vaikka se muutaman päivän söikin.

– Eka treeni kipuilun jälkeen tuntui jo tosi hyvältä, joten olen ollut hyvillä mielin koko ajan. Hyvä on ollut valmistautua vatsataudinkin jälkeen. Ei se tähän kauheasti enää vaikuttanut, tämä kultamitali tuntuu entistä hienommalta tämän kesän jälkeen. On ollut sellaista tahmeaa kaikessa tekemisessä, mutta oikeaan paikkaan tämä tuli, alkukesän kilpailuiden jälkeen vanhaan kelausasentoonsa palannut Kotaja sanoi.
MM-kulta on Vampulan Urheilijoita edustavalle Kotajalle uran toinen ja ensimmäinen satasella. Edellisissä MM-kilpailuissa Kotaja voitti 200 metriä.

KOMMENTIT
30. heinäkuu 2017 - 20:38KENTSI
Vähän huvittaa nuo paraurheilusankarit. Kisat ovat lähinnä kutsukisoja koska harrastajia ei juurikaan ole.Jos MM finaaliin päästään ilman minkäänlaista karsintaakilailua harrastajia on TODELLA vähän. Tikkakisoissakin on enemmän osanottajia ja kilpailu kovampaa. Arvosta enemmän Lumisodankin MM kisoissa menestyneitä urheilioita. Lumisota on seuraavissa Talvi Olymppialaisissa näytöslaji. Rion olyppialaisissa oli Intialainen yksijalkainen korkeushyppääjä joka hyppäsi 189 cm. hän on huippu-urheilia. On se tietysti hyvä että jotain harrastaa mutta Huippu-urheilua se ei ole.
31. heinäkuu 2017 - 1:36KENTSI
Mielestäni paraurheilua hehkutetaa nykyään ihan liikkaa. Kyseiset kisathan ovat kutsukilpailuja ilman minkäänlaisia karsintoja koska harrastajia ei ole. Suomessa on tasan kaksi naiskelaajaa joista toinen on 16 vuotias. Tikanheitossakin on kovempi kilpailu kuin kelauksessa. Kyllä mailmassa urheilulajeja riittää kuten Lumisotakin joka on seraavissa Talviolyppialaisissa näytöslajina. Rion kisossa oli vain muutama tosi kova urheilija joka ei ollut tullut vaan tsillailleen. Intialainen yksijalkainen korkeushypääjä hyppäsi 189 cm. Hän on todellinen huippu-urheilija.Hyvähän se on että harrastavat jotain mutta ei se ole huippu-urheilua.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.