Hoitaja soittaa takaisin

23.05.2019 - 05:14 Satu Ojala
Ritva Isokallio soitti maanantaina aamulla omahoitajalleen ja pääsi polvikivun takia lääkärin vastaanotolle jo iltapäivällä. Isokallion soittoon vastasi sairaanhoitaja Ella Nieminen, joka ohjasi asiakkaan terveyskeskuslääkäri Taru Nurmelan vastaanotolle.

Jo kahdellatuhannella huittislaisella on terveyskeskuksessa omahoitaja. Huittisten lisäksi sama palvelukonsepti on käytössä Tuusulassa.

Terveyskeskuksen ylilääkäri Anna Jaatinen ja hoitotyön johtaja Susanna Koivunen ovat sekä tyytyväisiä että ylpeitä siitä, miten viime vuonna käynnistetty palvelumuutos on lähtenyt käyntiin. Palvelumuutoksen seurauksena terveyskeskuksen jonot lääkärin vastaanotolle ovat purkautuneet. Kiireettömään hoitoon pääsee nyt jopa samalla viikolla.

–Kun asiakas soittaa ajanvaraukseen, hän saa automaattisesti vahvistuksen takaisinsoitosta, jolloin sairaanhoitaja ottaa häneen seuraavaksi yhteyttä. Asiakkaan hoitoon päästään näin käsiksi jo sangen nopeasti ja tarvittaessa vielä lääkäri soittaa hänelle tai asiakas saa ajan vastaanotolle. Sairaanhoitajasta tulee samalla asiakkaan omahoitaja, kertoo Jaatinen.

–Palvelumuutoksen myötä asiakkaiden käynnit terveyskeskuksessa ovat vähentyneet merkittävästi. Monet rutiininomaiset asiat hoidetaan puhelimitse ja lääkäreille jää enemmän aikaa vaativampiin hoitotilanteisiin.

–Lääkäreiden vastaanottoajat ovat pidentyneet ja hoitoon varataan sen verran aikaa kuin lääkäri katsoo tarpeelliseksi.

Takaisinsoittojärjestelmän käyttöönotto vaatii vielä totuttelua asiakkailta.

–Kun asiakas toimii annettujen ohjeiden mukaan, omahoitaja soittaa asiakkaalle joko saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä. Puhelua ei kannata odottaa niin, että soitto yhteydenotto tulisi saman tien, sillä hoitajilla on myös vastaanottoja eivätkä he siten voi soittaa heti takaisin.

–Kun asiakkaalla on omahoitaja, hän soittaa jatkossa suoraan hänelle, ei enää ajanvaraukseen.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.