Suomen rauhanomaisin yhdistyminen?

23.04.2019 - 05:38 Mikko Perttunen
Kokemäen kalatalousalueen varapuheenjohtaja, Sääksjärvellä kalastava Tero Isokorpi (vas.), sekä puheenjohtaja Tauno Kykylä kertovat, että uuden kalatalousalueen muodostaminen sujui hyvässä hengessä.

Vanhat kalastusalueet muuttuivat vuonna 2016 voimaan tulleen uuden kalastuslain mukaisesti kalatalousalueiksi, ja niiden uudet rajat vahvistettiin vuoden 2017 lopulla. Tositoimeen uusien kalatalousalueiden osalta päästiin tämän vuoden alussa.

Huittisissa muutos tarkoittaa sitä, että Kokemäenjoen-Loimijoen ja Sääksjärven kalastusalueet yhdistyivät uudeksi Kokemäen kalatalousalueeksi.

−Perustamiskokous kesti 43 minuuttia. Se on aika ihme, jos miettii, että nämä yhdistymiset on kuitenkin ylhäältä päin määrätty, eikä meillä ollut mitään alueiden välistä yhteistyöhistoriaa, kalatalousalueen puheenjohtaja Tauno Kykylä sanoo.
−Ei nämä asiat kinastelemalla parane, varapuheenjohtaja Tero Isokorpi sanoo hymyillen.

Kykylä edustaa entistä Kokemäenjoen-Loimijoen kalastusaluetta, uuden kalatalo-usalueen ainoa ammattikalastaja Isokorpi puolestaan Sääksjärveä.

Vapaa-ajankalastajien arkeen yhdistymisellä ei ole juurikaan vaikutusta. Alue kasvoi ja nimi vähän muuttui, hallinto lyötiin yhteen pakettiin. Koska alueet ovat hyvin erilaiset, tullaan niissä jatkossakin toimimaan hyvin itsenäisesti. Toisaalta monipuolinen kalatalousalue voi entistä paremmin mahdollistaa kalastajien hou-kuttelemisen vavan varteen. (..)

Myös Kokemäenjoen yläosan alueelle on syntynyt uusi kalatalousalue Entiset Vammalan seudun, Suodenniemen ja Mahnalanselän-Kirkkojärven kalastusalueet muodostavat nyt 16 000 hehtaarin suuruisen Kokemäenjoen yläosan kalatalousalueen.

Äetsän voimalaitoksesta ylävirtaan alkavan kalatalousalueen pohjoisraja on Kyröskoskessa ja lännessä se rajoittuu Nokianvirran Melon voimalaitokseen. Alueen pienvesiä ovat muun muassa Houhajärvi ja Ylistenjärvi.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä,
joka poikkeuksellisesti ilmestyy vasta torstaina.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.