Yli 7 metriä pitkä taidonnäyte

22.12.2018 - 10:00 Sari Mäkelä
Artesaaniopiskelijat Varpu Kirra (vas.) ja Arlene Koivula työskentelivät vuoden päivät marsalkanvyön parissa. Lopputuloksen voi nähdä Huittisten kirkossa joulukuusen yllä

Huittisten kirkon joulukuusi sai ylleen uuden marsalkanvyön.
Tämä joulutarina sai alkunsa jo vuosi sitten. Huittisten seurakunnan kirkonemännät kaipailivat joulukuuseen uutta marsalkanvyötä. Toisaalla Sataedun käsi- ja taideteollisuusalan Kokemäen yksikössä mietittiin opiskelijoiden tilaustöiden tilannetta.
–Kun kirkonemännät ehdottivat tilaustyön tekemistä, tartuimme tarjoukseen. Aidon tilauksen tekeminen on aina eri asia kuin harjoitustyö koulussa, lehtori Outi Kaski kertaa.
Viime perjantaina joulukuusi sai ylleen raamatunlausenauhan eli marsalkanvyön. 7,5 metriä pitkä ja noin 20 senttimetriä leveä vyö on useiden kymmenien työtuntien tulos ja todellinen käsityöläisen taidonnäyte, sillä sen tekemisessä ei ole käytetty minkäänlaisia koneita. Paitsi kopiokonetta.
Artesaaniopiskelija Varpu Kirra, 19, kutoi nauhakankaan pellavalangasta ja hänen opiskelijaystävänsä Arlene Koivula, 19, kirjoi siihen kirjaimet.
–Kopiokonetta käytettiin vain oikean fonttikoon löytämiseen, Koivula paljastaa ja hymyilee.
Joulukuusta kiertävä marsalkanvyö oli entisaikaan yleinen joulukuusenkoriste. Suomessa se oli suosionsa huipulla 1900-luvun alkupuolella.

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä  tai digilehdestä.

https://lauttakyla.edocker.com/

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä. 

https://secure.jaicom.com/Le-eAsiointi/Huittiset/magazine/index

Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen? 
https://www.lauttakyla.fi/raitti)

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.