Sivistyslautakunta lakkauttaisi Loiman koulun

22.11.2019 - 17:07 Satu Ojala
Loiman koulun oppilasennuste on Huittisten alakouluista nopeimmin laskeva. Kuva: Huittisten kaupunki

Huittisten sivistyslautakunta ei hyväksynyt sinällään perusopetuksen palveluverkkoselvitystä, jossa kouluverkon tulevaisuutta katsottiin aina 2030-luvulle asti. Sen sijaan lautakunta päätti, että Loiman koulu lopetetaan kun uusi Lauttakylän koulu valmistuu.

Pöytäkirjasta ei käy selvästi ilmi, hyväksyikö lautakunta miltään osin palveluverkkoselvitystä ja mikä on muiden alakoulujen, kuten Sammun ja Suttilan tulevaisuus.
Lautakunta äänesti palveluverkkoselvityksestä kaksi kertaa. Tero Hosike (kesk) esitti Jouko Lindstedtin (ps) kannattamana, että Loiman koulun kohtaloa tarkas-tellaan tarvittaessa, kun uusi koulu valmistuu. Maarit Säilä (sd) esitti Sisko Sarjomaan (vas) kannattamana, että Loiman koulu suljetaan kun uusi koulu on valmistunut.
Äänestyksessä Tero Hosikkeen ehdotusta kannattivat Jouko Lindstedt ja Hannu Haapasalo (kesk). Maarit Säilän ehdotusta kannattivat Mika Stenfors (kok), Jaana Heikkilä (kesk), Susanne Varjokumpu (sd), Timo Juurikko (kok) ja Sisko Sarjomaa, joten Säilän ehdotus voitti äänin 6–3.
Toisessa äänestyksessä vastakkain olivat sivistysjohtaja Eija Mattilan esitys, jonka perusteella lautakunta hyväksyisi palveluverkkoselvityksen ja Maarit Säilän ehdotus. Palveluverkkoselvityksen hyväksymisen kannalla oli vain Timo Juurikko, kun kaikki muut kannattivat Säilän esitystä. Lautakunta hyväksyi äänin 1–8 Säilän esityksen.
Sivistyslautakunta hyväksyi Lauttakylän koulun hankesuunnitelmaluonnoksen ja totesi, että uusi koulu mitoitetaan ohjausryhmän linjaamalla tavalla. Koulu tehtäisiin 360 perusopetuksen ja 36 Lautta-ryhmän oppilaalle.
Ihan ensimmäisissä mitoituksissa koulua suunniteltiin 530 oppilaalle, mutta sen jälkeen määrää karsittiin 450 oppilaaseen. Nämä luvut sisälsivät myös esiopetuksen oppilaat. Esiopetukselle ei uuteen kouluun tiloja tehdä, vaan niiden käyttöön muokataan nykyisen väistökoulun tilat.

KOMMENTIT
25. marraskuu 2019 - 11:11Nimimerkki: Loimankyläläinen
On se valitettavaa, kun päättäjillä on aina oma jalka oven välissä. Kaupunki kaavoittaa omakotitontteja loimankylään ja lapsiperheitä varten. Kuka sinne enää tulee. Loiman koulun kiinteistön menotkin ovat minimaaliset Lapset tykkäävät koulustansa. Uusi koulu voisi olla huomattavasti pienempi, kun jätetään nämä pienet vielä käyttöön. Konsulttihan tekee sellaisen laskelman, kun tilaaja haluaa. Tämähän me huomattiin koululla järjestetyssä tilaisuudessa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.