LP-Vampula haastoi hyvin, mutta LP Viesti vei voiton

22.10.2018 - 22:25 Marja-Liisa Hakanen

LP-Vampula Huittinen ja LP Viesti Salosta pelasivat maanantai-iltana Huittisissa tiukan ottelun naisten lentopallon mestaruusliigassa. Täysi katsomo sai nauttia muun muassa pitkistä palloralleista pitkin iltaa.
Kumpikin joukkue taisteli jokaisessa erässä sinnikkäästi ja LP Viestin voiton ratkaisi lopulta parempi aloitusten vastaanottopeli.

Tiukkaa taistelua oli jo ensimmäinen erä, jonka LP Viesti voitti. Kotijoukkue kuitenkin nieli pettymyksensä ja otti nimiinsä toisen erän. Kolmas erä sujui edellisten tapaan, mutta kokemus vei voiton ja erän salolaisten hyväksi.
LP Viesti aloitti vahvasti myös neljännen erän ja johti sitä, kunnes VLP Vampulan Iida Paananen ja Eliisa Peit alkoivat tehtailla pisteitä keskeltä ja erät tasoihin 2-2.
Viides ja ratkaiseva erä meni Saloon ja hyvätasoinen ottelu päättyi 2-3 (20-25, 25-20,21-25, 11-15).

-Voitto on aina hyvä. Joukkueemme on muuttunut jonkin verran, mutta silti meillä on viime kauteen verrattuna melko samantyyppinen joukkue, ehkä jopa hieman enemmän hyökkäysvoimaa, analysoi Kertu Laak LP Viestistä ottelun jälkeen.
-Uusi passari on päässyt jo hyvin joukkueeseen mukaan. Vampulalla on tällä kaudella selvästi parempi joukkue kuin viime kaudella. Heillä on useita erittäin hyviä pelaajia ja olimmekin kovissa vaikeuksissa heidän kanssaan, Laak sanoi.
Iida Paananen LP-Vampulasta totesi, että joukkueella oli ottelussa sekä hyviä että huonompia jaksoja samoin kuin vierasjoukkueella.
- Lopussa ei saatu Kertua kuriin ja peli valui vieraille. Lopussa olisi pitänyt myös pystyä toteuttamaan hieman paremmin sovittuja taktisia asioita, niin tulos olisi voinut olla toisin päin. Sormivaivan taakse on turha mennä. Ei se tietenkään ole terveen veroinen. Pitkiä passeja tulee helpommin laitettua hihalla, mutta se ei ottelua ratkaissut, Iida Paananen sanoi.

LP Viestin valmentajan Tomi Lemminkäisen mukaan ottelu oli melko lailla sellainen kuin hän etukäteen olettikin.
- LP-Vampulalla on todella kovan luokan joukkue. Ovat onnistuneet hyvin ulkomaalaispelaajien hankinnassa ja siihen lisäksi maajoukkuepassari. Harjoitusottelussa pelasimme tasan 2-2, joten mikään ei siihen asti ole muuttunut. Silloin ei pelattu viidettä erää, mutta nyt se pelattiin ja me sen voitimme. Tällä kaudella vieraspelivoitoista saadut pisteet ovat todella tärkeitä, koska sarja tulee olemaan varsin tasainen.

- Olen erittäin tyytyväinen, että saimme kauden tässä vaiheessa pelattua näin hyvä ottelun isoa LP Viestiä vastaan. Iida pelasi sormi murtuneena hyvin, LP-Vampula Huittisen valmentaja Darko Dobreskov kiitteli.
-Meillä on iso ero ottelumäärissä tässä vaiheessa. Viesti on pelannut jo noin 15 peliä ja me vasta kuusi, joten siinä on iso ero, Dobreskov sanoi.
Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueesta kapteeni Iida Paananen ja LP Viestistä hakkuri Kertu Laak.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.