Maalipalloilijat Euroopan seitsemänsiä

22.09.2017 - 07:47 Minna Karru
Markus Tihumäelle ja muulle Suomen maajoukkueelle maalipallon EM-kisat olivat pettymys. Puolustettavana oli kahden vuoden takainen EM-hopea. Tihumäki teki turnauksessa kaksi maalia, molemmat Saksa-pelissä. (Kuva: Lauri Jaakkola)

Suomen miesten maalipallojoukkue voitti viimeisessä sijoitusottelussaan Ukrainan 6–3 näkövammaisten maalipallon Euroopan mestaruuskilpailuissa Lahden Liikuntakeskus Pajulahdessa ja säilytti paikkansa EM-kilpailujen A-sarjassa. Huittislaissyntyinen Markus Tihumäki joukkueineen sijoittui turnauksessa seitsemänneksi.
– Turnaus kokonaisuudessaan ei ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan, mutta katastrofilta vältyttiin. Taivaan ja helvetin ero oli tällä kertaa kolme maalia, päävalmentaja Jarkko Pokkinen summasi.

EM-kisan seitsemäs sija tarkoittaa sitä, että Suomi joutuu jännittämään riittääkö rankingsijoitus ensi vuonna Malmössä järjestettäviin MM-kilpailuihin.

Ensimmäisessä sijoitusottelussa Suomi hävisi Turkille 4–3. Puolivälierässä Suomi hävisi Saksalle 5–8.

 

 

Päivitetty klo 10.01 lisäämällä kuvatekstiin Tihumäen turnauksessa tekemien maalien määrä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.