Mommolan risteyssilta tarkastetaan

22.09.2016 - 14:48 Heikki Isotalo
Mommolan risteyssilta kaipaa remonttia. Kuva ei liity perjantain erikoistarkastukseen.

Varsinais-Suomeen ELY-keskus toimeenpanee Mommolan risteyssillalla erikoistarkastuksen huomenna perjantaina 23.9. Valtateiden 2 ja 12 risteyksessä oleva silta on tullut peruskorjausikään ja siitä otetaan näytteitä sillan kunnon selvittämiseksi.
–Tarkastuksessa menee koko päivä. Pyrimme tekemään sen niin, ettei aamu- ja iltapäiväruuhkan aikana olisi työvaiheita  ajokaistoilla, toteaa Varsinais-Suomen ELY:n siltainsinööri Jari Nikki.

Sillan kantavuuden suhteen ei pitäisi olla epäselvyyttä, vaan kysymyksessä on normaali toimenpide tiettyyn ikään tulleille silloille. Mommolan risteyssilta on valmistunut vuonna 1973.
–Sillasta otetaan erinäisiä näytteitä, joista katsotaan missä kunnossa betoni on. Asfaltin läpi otetaan myös näytteitä, joista selviää vesieristeen kunto, Nikki kertoo.
Myös tiesuolan vaikutus arvioidaan ja sillan raudoitukset tarkastetaan. Samalla selvitetään, voisiko sillan alla kulkevaa valtatie 2:n tasausta laskea noin 20 senttiä, joka mahdollistaisi korkeampien ajoneuvojen kulun ilman törmäysriskiä.

Selvitys valmistuu vuoden loppuun mennessä. Ensi vuoden aikana laaditaan korjaussuunnitelma ja sillan korjaus tapahtunee vuosina 2018 tai 2019.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.