Innostuksesta, ahkeruudesta ja tiimityöskentelystä syntynyt Satafood mukana yli sadassa hankkeessa

22.08.2019 - 05:24 Marja-Liisa Hakanen
Satafoodin 20-vuotisjuhlassa Risto Ryti -salissa musiikista vastasivat saksofonisti Jukka Perko ja pianisti Mikael Myrskog.

–Innostus, ahkeruus ja tiimityöskentely synnyttivät Satafoodin, totesi Satafoodin 20-vuotisjuhlassa kehittämisyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Tuori.

Ensimmäiset kymmenen vuotta Satafoodia vei eteenpäin toimitusjohtaja Eila Törmä. Hän teki Tuorin mukaan valtavan työn yhdistyksen perustamisvaiheessa luodessaan toimintamallin sekä solmiessaan yhteyksiä asiakaskuntaan, rahoittajiin sekä yliopistoihin Satakunnassa ja naapurimaakunnissa.

Alkuaikoina Satafoodin toiminta keskittyi erityisesti ruokaa jalostavaan pk-teollisuuteen ja kauppaan.

–Eilan visioina olivat kotimaisen ruuantuotannon kilpailukyvyn varmistaminen ja ruokaketjun arvostuksen kohottaminen Satakunnassa.

Vuonna 2009 toimitusjohtajaksi tuli Jari Lehmusvaara, jonka aikana toimintaa on pitkälti ohjannut EU-rahoitus. Hänen aikanaan suurissa hankkeissa on ollut mukana koko ruokaketju, myös alkutuotanto.
–Tähän mennessä on tehty yli sata EU-hanketta

Tuori kiitteli Satafoodin henkilökuntaa tuloksellisesta työstä. Kehittämisyhdistys on työllistänyt keskimäärin 10 henkeä. Kaikkiaan palkkalistoilla on ollut parinkymmenen vuoden aikana 110 henkilöä.

–Meillä on loistava porukka, tiimityö on meidän juttumme, Tuori kehui.

Hänen mukaansa Satafoodin alkuperäinen toimintatapa on osoittautunut kantavaksi.

–Siirrämme akateemista, kokemuspohjaista tietoa ruokaketjun sisällä suoraan tuotantoprosesseihin.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 34.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.