Keskustelu neuvolan psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa voi auttaa

22.07.2019 - 06:00 Satu Ojala
Huittisten perhekeskuksen psykiatrinen sairaanhoitaja Sanna-Mari Piira toivoo, että huittislaiset perheet ottavat häneen yhteyttä jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmien kierre kasvaa liian isoksi.

Sanna-Mari Piira aloitti työnsä Huittisten perhekeskuksessa aprillipäivänä. Neuvolan uutena maksuttomana palveluna käynnistettiin tuolloin psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto.
–Työni hakee vielä muotoaan ja aika näyttää, mikä on se tärkein kohde, mihin minun pitää työssäni keskittyä. Jo nyt on kuitenkin saatu hyviä tuloksia aikaan. Minulla on ollut asiakkaita, joiden kanssa olemme saaneet työn jo päätökseenkin ja he jatkavat omillaan eteenpäin, sanoo Sanna-Mari Piira. (..)

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle voi mennä useita eri reittejä.

–Terveydenhoitajat voivat esimerkiksi ohjata luokseni äitejä, jotka kokevat syn-nytyksen jälkeistä ahdistusta. Lastensuojelun kautta voi tulla nuoria asiakkaita tai sitten koulujen terveydenhoitajien vastaanotoilta. Aina parempi, mitä aikaisemmassa vaiheessa asioihin puututaan. Silloin ongelmien kierre voidaan katkaista ennen kuin se etenee liian pitkälle ja apua tarvitaankin jo enemmän.

Myös parisuhteiden ongelmiin voi hakea apua Sanna-Mari Piiran vastaanotolta.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.